reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

4ª Cursa de la Dona, el 8 de maig

05/04/2016

Reus és l’escenari el pròxim diumenge, 8 de maig, de la 4a edició de la Cursa de la Dona de Reus. La cursa mantindrà el circuit urbà de l’anterior edició amb una lleugera modificació per concentrar la sortida i arribada a la plaça de la Llibertat de Reus, amb una llargada de 4,4 quilòmetres. L’organització preveu una cursa preliminar per als més petits i animació a la mateixa plaça i en diversos punts del circuit.

Les inscripcions ja estan obertes a través del web www.cursadonareus.cat i l’objectiu és superar el rècord de participants de l’edició anterior, que va situar el llistó en 1.081 participants classificades.

Aquesta 4ª edició de la Cursa de la Dona manté l’objectiu solidari i el patrocini principal de l’entitat bancària Iber Caja. Els beneficis íntegres que s’obtinguin (un cop descomptats els costos directes) de la cursa es destinaran a la lluita contra el càncer. A més, l’organització vol incidir en fomentar la pràctica esportiva continuada de les dones així com potenciar l’esport com a eina per promoure’n la salut i el benestar.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha celebrat la consolidació de la cursa gràcies a acords de col·laboració com aquest, que permet assolir un triple objectiu: potenciar la pràctica regular i continuada de l’activitat física, contribuir a la recerca en la lluita contra el càncer, i reivindicar i manifestar el potencial de creixement de la participació de les dones en l’àmbit esportiu.

La regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha subratllat el fet que la cursa pugui contribuir a finançar la recerca contra el càncer, i ha recordat que l’Hospital de Sant Joan de Reus disposa d’una de les unitats dedicades a la recerca oncològica més importants del país.

Suport a la recerca

  • Preu de la inscripció: 10 euros. La inscripció dóna dret a la participació, dorsal personalitzat, samarreta tècnica, avituallament a la meitat de la cursa i a l’arribada, sorteig de material per a totes les participants, assegurança d’accidents, cronometratge amb xip, premis a les guanyadores, animació de la cursa i diploma en línia amb temps de cursa.
  • FUNCA: Els diners recaptats es destinaran a la FUNCA (Fundació lliga per la investigació i prevenció del càncer), Grup de Recerca en Oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, un projecte que vetlla per la millora de la salut de la dona i que a la vegada fomenta la pràctica de l’activitat física entre les dones.
  • Recollida de dorsals a més dels punts de recollida habituals aquesta edició preveu habilitar un espai a la sala 4 del Museu a la Plaça de la Llibertat destinat a la recollida de la bossa de la corredora i el dorsal, en horari de matí i tarda el dissabte 7 de maig i el mateix diumenge dia 8 fins mitja hora abans de l’inici de la cursa.

Les categories previstes en aquesta cursa femenina són individual (sènior, júnior, veteranes i màster) i en equip (màxim de 2): mare-filla i amigues.

La cursa infantil es portarà a terme a les 10:30 h. Hi podran participar els nens i nenes de 4 fins a 12 anys. Les inscripcions són gratuïtes i el recorregut serà de 500 metres (aproximadament).