reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure

GTranslate

 Contacte  
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català

17/01/2020

L’alcalde de Reus i el regidor d’Esports, Carles Pellicer i Josep Cuerba, presideixen aquest dissabte, 18 de gener al Teatre Bartrina a partir de les 19:00h l’acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català. L’acte també suposa el traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, i compta amb la presència de l’alcalde del municipi lleidetà, i el president de la Fundació del Bàsquet Català, així com representants dels agents públics i privats vinculats a l’esport català i de la ciutat.

La Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha suposat per a Reus una nova oportunitat per treballar l'esport des dels valors i des de les accions que fomenten la cohesió social i la promoció de la salut. En aquest sentit, en la programació desenvolupada destaquen tres eixos de treball a l'entorn de la formació, el bàsquet femení i les activitats populars a l'entorn d'aquest esport.

Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català ha comptabilitzat més de 50 actes. Activitats en àmbits com la competició, la promoció, la formació o les activitats culturals. Alguns exemples són:

  • Torneig Costa Daurada Cup Ciutat de Reus, per setmana Santa, amb participació internacional, que ha esdevingut el torneig fet a tot l’estat amb més nombre d’equips participants.
  • Jornada de Bàsquet a l’antiga, recreant el bàsquet dels anys trenta a la Plaça del Mercadal, amb una acurada representació del col·lectiu Mandrilia
  • Primer Torneig de Bàsquet de cadira de rodes, que tindrà continuïtat.
  • Cursos i jornades de formació per entrenadors i àrbitres.
  • Jornades de Medicina del Bàsquet amb participació i projecció internacional.
  • Actuació d’Art al carrer, amb el concurs de  pintura  horitzontal per a joves artistes, concretat amb la pintura del terreny de joc de 3 pistes de bàsquet a la via pública.

El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina.

En aquest sentit, l’èxit de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha estat en gran part possible gràcies a la implicació dels clubs i entitats, com el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp.