Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

«Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia», Dia Mundial de l’Activitat Física

31/03/2016

L’Ajuntament de Reus i diversos clubs esportius de la ciutat se sumen el pròxim dimecres 6 d’abril a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física. L’Ajuntament s’afegeix a la convocatòria del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut i —impulsat pel Govern de la Generalitat— i a la crida de l’Organització Mundial de la Salut. L’objectiu d’aquesta edició de la jornada és contribuir a difondre el missatge «Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia». Els clubs i el consistori programaran diferents accions i propostes per tal de promocionar i conscienciar a la població de la necessitat de fer exercici físic com un element fonamental per la bona salut de les persones i com a millora de la qualitat de vida.

La promoció sostinguda de l’activitat física que durant tot l’any es desenvolupa mitjançant els diferents programes i projectes, tant a nivell dels clubs i entitats de la ciutat, com en accions de les regidories de Salut i Publica, la regidoria d’Esports, i especialment la societat municipal Reus Esport i Lleure, vol aprofitar la jornada per facilitar i promocionar entre tota la població adulta l’accés a la pràctica esportiva.

És una evidencia científica que el sedentarisme tant entre infants i joves com de la població adulta, ha esdevingut una epidèmia que genera elevats costos sanitaris i es converteix en un dels factors de risc més elevat per la població en general i l’exercici físic és la solució a l’abast de tothom.

Les accions que es desenvoluparan a Reus amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física són:

CN Reus Ploms:

 • 6 d’abril, a les 18:00h. Masteclass de zumba i tallers infantils.
 • Promocions especials per al mes d’abril: Per a noves altes, tot el mes d’abril gratuït i una setmana gratuïta d’activitats dirigides i servei de guarderia i deures; Per als socis, una setmana gratuïta d’activitats dirigides i servei de guarderia i deures.
 • CT Reus Monterols
 • De l’1 al 15 d’abril, els interessats en fer-se socis disposaran d’una setmana de prova gratuïta. Els que finalment es facin socis tindran un descompte de 100 euros addicionals a la oferta actual del 50% de descompte en l’entrada.
 • Jornada de portes obertes a les instal·lacions del Fitness Center.
 • Masterclass de Body Combat, a les 19:00h

Reus Deportiu:

 • Dia 6 d’abril Jornada de portes obertes per adults en totes les activitats esportives del club i a la zona de Fitnnes.
 • Durant tot el mes d’abril, matricula gratuïta.

Gimnàs del Pavelló Olímpic:

 • A les 10:10h Macedònia d’activitats dirigides i esmorzar saludable, obert i gratuït.
 • Durant el matí diverses activitats dirigides amb centres educatius.
 • Durant tot el més d’abril, matricula gratuïta en totes les activitats dirigides i modalitats d’abonaments.

«Reus de bon cor»
La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus treballa en un projecte global per la promoció de l’exercici físic, conscient que amb la promoció d’un dia no es suficient per combatre el sedentarisme. El projecte s’ha denominat «Reus de bon cor».

El projecte englobarà les diferents accions i programes orientats a facilitar l’accés a la pràctica d’un ampli ventall de població, aquest projecte pretén complementar les accions actualment en funcionament (caminades, circuits Rutes Reus, activitats dirigides al Pavelló Olímpic) amb altres accions de suport i tutoria així com també implicar a altres entitats i organitzacions per tal de poder oferir un ampli ventall de possibilitats.

Taula sectorial de l’Esport per la Salut
En el marc del Consell Municipal de l’Esport, organisme de participació que presideix el regidor d’Esports, i a proposta dels membres integrants d’aquest organisme, s’ha aprovat la creació de la Taula sectorial de l’Esport per la salut. L’objectiu és debatre i proposar el desenvolupament d’estratègies, accions i programes vinculats a la promoció de l’exercici físic i l’activitat esportiva amb la finalitat de promoure estils de vida saludables i conscienciar de la necessitat de fer exercici físic per assolir una millor qualitat de vida.

Consells i motivacions per fer exercici físic:
L’activitat física regular és bona per a totes les edats. Practicar algun esport, fer gimnàstica o simplement jugar, caminar, anar amb bicicleta o fer activitats quotidianes d’una manera activa convé perquè:

 • Ajuda a sentir-se millor, amb més energia, i a relaxar-se, reduir l’entrés, dormir millor i tonificar els músculs.
 • Ajuda a prevenir i tractar l’excés de pes perquè regula la gana i augmenta el nombre de calories que es gasten cada dia.
 • Ajuda la canalla a relacionar-se amb els altres i a créixer més alegres i més sans.

Fer activitat física de manera regular és cuidar-se, perquè tot l’organisme en surt beneficiat:

 • Redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial.
 • Ajuda a mantenir les artèries flexibles i sanes.
 • Enforteix els músculs, els ossos i manté la funció de les articulacions.
 • Ajuda a mantenir en bona forma el sistema nerviós.

Convé que les persones adultes facin, com a mínim, 30 minuts d’activitat física moderada 5 o més dies per setmana. Les persones més grans han d’incloure exercicis específics de força, flexibilitat i equilibri. Als infants i joves convé, cada dia, fer 1 hora d’activitat física moderada, com a mínim.

30 minuts d’activitat física moderada suposa cremar al voltant de 150kcal i equivalen a un d’aquests exercicis:

 • 15 minuts pujant escales, saltant a corda, corrent 2,5km, recorrent 6,5km en bici.
 • 20 minuts jugant a bàsquet, fent natació.
 • 30 minuts de gimnàstica a l’aigua, ballant, caminant 3km a bon pas, recorrent 8km en bicicleta.
 • 40/60 minuts netejant vidres, el terra, el cotxe, etcètera.
Fitxers Relacionats: