reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Caminada pel passeig de la Boca de la Mina per explicar el projecte de recuperació

22/05/2019

La xarxa municipal de Centres Cívics ha organitzat aquest dimecres, 22 de maig, una caminada al passeig de la Boca de la Mina oberta als usuaris dels d'equipaments municipals. L'activitat ha estat programada per donar a conèixer el projecte de recuperació urbanística de l'espai, i s'emmarca en la proposta municipal de recuperació de la Boca de la Mina a través de la memòria col·lectiva. Diversos serveis municipals han programat caminades a la Boca de la Mina amb els mateixos objectius: Esports, Salut Pública i Centres Cívics.

Durant la visita guiada s'ha explicat el projecte, i s'ha animat els participants a fer fotografies i explicar vivències relacionades amb el passeig.

L'Ajuntament ha posat en marxa el projecte per posar en valor el passeig a partir de la memòria col·lectiva de la ciutadania. Amb aquest objectiu s’ha iniciat una campanya de participació ciutadana a través del web del projecte (bocadelamina.reus.cat) i de les xarxes socials (#BocadelaMina) perquè tothom qui vulgui expliqui la seva vinculació amb el passeig en primera persona. La crida és a explicar els records o les experiències de relació amb el passeig (perquè hi va a caminar, perquè hi viu a prop, perquè hi anava de jove, etc.) o aportant documents (fotografies antigues o actuals, altres documents, etc.) que ho il·lustrin. Tots els materials que es puguin reunir serviran de base per a futures actuacions amb aquest mateix objectiu d’il·lustrar la memòria col·lectiva de la Boca de la Mina i de la ciutat.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina és una actuació cofinançada, inclosa al PO FEDER 2017-2020.