Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Campionat de Catalunya de Karate Infantil, el 12 de març al Pavelló Olímpic de Reus

23/02/2016

La ciutat de Reus serà l'escenari el dissabte, 12 de març, del Campionat de Catalunya de Karate Infantil – Trofeu Ciutat de Reus, que aplegarà uns 400 participants i els seus acompanyants procedents d'arreu de Catalunya i Andorra. El Pavelló Olímpic Municipal de Reus serà la seu del campionat, que a també oferirà als participants activitats culturals i d'oci paral·leles, com descomptes en la visita a equipaments culturals i degustacions de productes locals. La competició és organitzada per l'AMPA de l'Escola Teresa Miquel i Pàmies, el Club Mizoguchi Sensei de Reus i la Federació Catalana de Karate.

Les categories que s'inclouen en aquest campionat són benjamí, aleví, infantil i juvenil, amb nens i nenes d'edats compreses entre els 6 i els 13 anys. Les modalitats de competició seran kata i kumite individual. El regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha felicitat els representants de l'organització per la iniciativa de portar a Reus aquest campionat i s'ha mostrat molt satisfet “de posar a el Pavelló Olímpic a disposició de l'AMPA de l'Escola Teresa Miquel i del Club Mizoguchi Sensei de Reus”. Al mateix temps, Cervera ha destacat els valors i virtuts del karate “com a esport que fomenta el respecte, la modèstia i l'autodomini, més enllà del fet que és una eina magnífica per al treball físic i mental dels seus practicants”.

Des de la Federació Catalana de Karate, el seu director tècnic, Basilio Serrano, ha recordat que el aquest campionat serà puntuable per als campionats d'Espanya i que competicions com la que es farà a Reus serveixen per consolidar la pràctica d'aquest esport entre els més joves. A més, ha subratllat la importància dels valors positius que es treballen en la pràctica d'aquesta art marcial.

La presidenta de l'AMPA de l'Escola Teresa Miquel, Pilar Villuendas, ha explicat que tant l'equip docent com les famílies del centre estan molt satisfets de l'aposta que l'escola ha realitzat per aquest esport i que en aquests moments aquesta activitat té una demanda màxima entre les famílies, atès que es considera una pràctica molt educativa per als infants.

La presidenta del Club Mizoguchi Sensei, Tonyi Simó, s'ha referit a la influència fonamental que ha exercit el mestre Kozo Mizoguchi, que ha assistit a la presentació del campionat, en diverses generacions de practicants de karate de les comarques de Tarragona i en l'arrelament d'aquest esport a la ciutat de Reus. Des d'aquest club s'ha convidat a tota la ciutadania a implicar-se i participar activament en les activitats d'aquest campionat per descobrir l'atractiu d'aquest esport i per aprofitar l'ocasió de donar a conèixer la ciutat de Reus a molts visitants que assistiran a la competició.

L'organització oferirà als participants una invitació al Gaudí Centre i als seus acompanyants podran gaudir de vals 2x1 durant el cap de setmana del 12 de març. A més, se'ls informarà dels avantatges que podran tenir en la visita als Museus de Reus i es promocionaran productes locals com la gastronomia i el vi.