Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Ciutat del Bàsquet Català

Reus és oficialment Ciutat del Bàsquet Català 2019. 

El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina. A la ciutat de Reus hi ha a hores d'ara 502 dones federades i 477 homes federats. La resta de llicències són escolars o de competició de lleure, fins a un total de 1.717 persones (1.016 homes i 701 dones).

La ciutat té una llarga tradició en la pràctica del bàsquet i la Ciutat del Bàsquet Català 2019 serà en gran part possible per la implicació dels clubs i entitats, com ara el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp.

Activitats
Entre les propostes que es portaran a terme hi ha competicions de bàsquet al carrer, competició de bàsquet 3x3 de comunitats educatives (dins la 37ª edició de l'Olimpíada Escolar), la jornada "Bàsquet femení català: present i futur", l'exposició "100 anys del bàsquet català: del pati al parquet", una recreació de bàsquet a l'antiga, les finals nacionals de bàsquet dels jocs esportius escolars de Catalunya, una festa del bàsquet al carrer (amb activitats de promoció del bàsquet per a totes les edats), bàsquet a la fresca (juliol), una competició amistosa entre les seleccions femenines de Reus i equips convidats de tot Catalunya (en categories aleví, infantil, cadet, juvenil i sènior), un curs d'iniciació a tècnic d'Esport centrat en l'arbitratge en edat escolar, la vinculació amb les Jornades Nacionals de la Federació de Medicina de l'Esport i una jornada de bàsquet inclusiu.

La programació té previst acollir tots aquells trofeus i tornejos que s'organitzen a Reus de manera ordinària i que tenen molta tradició i rellevància en l'àmbit del bàsquet, com poden ser les XII Hores de Mini Bàsquet Germà Ramon, el Mare Nostrum Cup Ciutat de Reus, el Torneig Diego Rubio de Bàsquet, el Torneig de seleccions territorials infantils, la diada del bàsquet de l'Escola Puigcerver o el trofeu de bàsquet en cadira de Rodes del CB Costa Daurada. Consulta el programa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Al Parc de Nadal de Reus 2018 ja vam donar la benvinguda a la Ciutat del Bàsquet Català... ho vols veure?

 https://www.youtube.com/watch?v=yoRKMHdIFGc&feature=youtu.be