reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Comencen les obres d'instal·lació dels parcs de cal·listènia de la plaça dels Ganxets i de Mas Iglesias

25/02/2022

L'Ajuntament de Reus ha iniciat les obres d'instal·lació dels dos nous parcs de cal·listènia, que s’ubicaran a Mas Iglesias i a la plaça dels Ganxets. Les obres es van adjudicar a l’empresa Hidroiter SL amb un pressupost de 45.889,80 IVA inclòs. L'Ajuntament té previst construir un tercer parc de cal·listènia dins del parc del Lliscament. 

Les obres van començar fa unes setmanes al taller i ara ja són visibles sobre el terreny. Han començat a Mas Iglesias i posteriorment s'iniciaran a la plaça els Ganxets. L’empresa adjudicatària disposa de 3 mesos per executar els treballs des de la formalització del contracte.

La nova zona esportiva del parc de Mas Iglesias es construeix al costat del camp de futbol Cruyff Court Sergi Roberto. Tindrà un conjunt d'estructura multijoc amb espatllera, paral·leles, bansa d'abdominals, i conjunt per a salts, entre altres instal·lacions. Dins l'equipament es manté el paviment actual de terra i gespa per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat.

El segon parc de cal·listènia es construirà a la plaça del Ganxets, a tocar de l'avinguda de Marià Fortuny. S'hi construirà una estructura longitudinal en zigzag amb espatllera, un conjunt de paral·leles, i bancs per a abdominals, entre altres instal·lacions. Dins l'àmbit es construirà un banc de sorra en els punts on les instal·lacions superin l'1,5m.

Tant aviat les instal·lacions esportives es trobin en funcionament, des de la regidoria d’Esports s’impulsaran uns tallers d’aprenentatge dirigits per tècnics esportius. La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics a partir del ús del propi pes corporal. En aquest sistema, l’interès radica en els moviments de les cadenes musculars que composen el cos humà. És tracta d’una pràctica esportiva que esta guanyant popularitat, ja que és apta per a tot tipus de públic, sense límit d’edat, i recomanada fins i tot per al tractament de problemes musculars. En els últims anys, la seva aparició en l’espai públic a partir d’elements estructurals que faciliten la seva pràctica, a esdevingut un nou complement esportiu en l’ampli catàleg d'equipaments a l’espai públic.