Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

El Campionat de Hip Hop Ciutat de Reus aplegarà unes 600 persones participants

27/03/2019

El Campionat de Hip Hop Ciutat de Reus “Rock the stage” aplegarà el 6 i 7 d’abril unes 600 persones participants al Pavelló Olímpic Municipal. Les competicions en les diferents categories es disputaran el diumenge 7 d’abril, mentre el dia 6 es faran tallers i sessions de formació diverses. Un total de 82 grups s’han inscrit fins ara al campionat en representació de 29 escoles de dansa i entitats diverses d’arreu de Catalunya i Espanya. 2.000 persones assistiran a l’esdeveniment com a públic.

Es tracta de la primera edició d’aquest campionat, organitzat pel Consell Esportiu del Baix Camp i les escoles Artis-Escola de Dansa i Arts Escèniques (Reus) i Nouestil-Escola de Ball (Salou), amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure. A la presentació del campionat hi han assistit el regidor d'Esports, Jordi Cervera, el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep Llebaria, la directora de l'Escola Artis, Pilar Sanz, i la responsable de l'Associació Catalana de Neurofibromatosis, Natàlia Loose. De fet, el campionat tindrà una vessant solidària amb l'aportació de diners recaptats en la venda de material promocional que es destinaran a aquesta entitat que lluita per donar a conèixer aquesta malaltia minoritària i fomenta la recerca per trobar-hi mecanismes que la puguin pal·liar o eradicar.

La competició
A la competició hi poden participar de manera lliure escoles de dansa o entitats d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol i es convoquen un total de deu categories en què poden participar ballarins i ballarines amb data de naixement a partir de 2010. Tot i que inicialment s’havia previst la possibilitat d’inscripció de participants professionals, finalment només n’hi haurà d’amateurs.

Estaran permesos tots els estils de dansa que estiguin reconeguts a la cultura hip hop i danses urbanes, incloses les noves tendències que se’n derivin. També es permetrà l’ús de qualsevol música.

Jurat internacional
El jurat del campionat serà integrat per quatre professionals de reconegut prestigi de l’àmbit de les danses urbanes d’arreu del món. Es tracta d’Izaskun Ortega (Miss Izzy), Marcio “Ratinho” Salvador, Ibuki Imata i Aina Lanas.