Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

El millor waterpolo formatiu internacional es citarà a Reus al juliol amb motiu del festival HaBaWaBa Spain

16/11/2018

El millor waterpolo formatiu internacional (categories de 9 a 12 anys) participarà de l’1 al 6 de juliol al festival HaBaWaBa Spain, que es portarà a terme a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms en el marc dels actes del centenari d’aquest club reusenc. El Happy Baby Water Ball (HaBaWaBa) és el torneig de referència a Europa quant al waterpolo de les categories benjamí i aleví.

Es tracta de la segona edició d’aquest torneig, que es va portar a terme per primera vegada l’any passat a la Piscina Municipal de Montjuïc (Barcelona) i en què van participar 44 equips de 9 països, 27 dels quals espanyols i 15 catalans. L’esdeveniment està organitzat per la Federació Espanyola de Natació, i per aquest motiu la presentació d’aquest divendres a Reus ha tingut la presència del president d’aquest ens, Fernando Carpena, al costat de l’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera. També hi han assistit Jordi Neira, ex jugador del Club Natació Reus Ploms i olímpic amb la selecció espanyola, i Pili Peña, actual capitana de la selecció femenina absoluta. Els dos esportistes han donat suport al festival HaBaWaBa i n’han destacat la gran capacitat de projectar el waterpolo arreu del món i de contribuir a fomentar i consolidar aquest esport entre les noves generacions.

El HaBaWaBa va néixer a Itàlia de la mà de Waterpolo Development i en aquest país ja se n’han organitzat onze edicions. També se n’han fet tornejos al Canadà, Grècia i Àsia. El 2018 el festival realitzat a Itàlia va convocar 136 equips i gairebé 4.000 persones.

 

Es tracta d’un festival en què es prioritza el bon ambient, la diversió i el joc net en paral·lel a la competició. A més, s’inclou un ampli programa d’activitats lúdiques complementàries que en aquesta edició preveu una jornada de visita a PortAventura Park el divendres 5 de juliol. Els tres dies anteriors, del 2 al 4, tindrà lloc la competició, amb les finals i la cerimònia de cloenda l’última jornada. 

 

S’esperen fins a 600 participants procedents d’arreu d’Europa entre jugadors i tècnics, la qual cosa significaria al voltant de 42 equips i més de 200 partits.