Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

El Teatre Fortuny estrena la recuperació de “Tempesta Esvaïda”, una comèdia lírica en català de Joaquim Serra

14/06/2016

El Teatre Fortuny ha presentat aquest dimarts l'espectacle “Tempesta Esvaïda”, una peça de teatre líric català amb música de Joaquim Serra i llibret de Carme Montoriol que s'interpretarà el 22 de juliol (21:00 h) per primera vegada després de la seva estrena el 7 de novembre de 1936 al Teatre Nou de Barcelona. Aquest esdeveniment històric és possible gràcies al Consorci del Teatre Fortuny, la Xarxa Transversal, el Departament de Cultura i l'Associació per a la Divulgació, l'Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana.

En el muntatge escènic hi participaran l'Orquestra Camera Musicae i el cor Liedercamera, els quals posaran entre 80 i 90 persones damunt de l'escenari. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus i vicepresidenta de la Xarxa Transversal de municipis, Montserrat Caelles, ha recordat que després de l'estrena a Reus aquest espectacle es podrà veure a Figueres (Alt Empordà) i Manresa (Bages).

El projecte impulsat des de l'Associació per a la Divulgació, l'Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana inclou l'enregistrament de l'estrena a Reus i l'edició tant d'aquesta gravació com del llibret, a càrrec de l'editora musical FICTA.

A l'acte de presentació d'aquesta estrena hi han participat, a més de Montserrat Caelles, el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Lluís Puig; la representant de l'ADEP, Rut Martínez; el representant de FICTA, Martí Ferrer i l'administrador del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef.

Fitxers Relacionats: