reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Els consells municipals d'infants i de joves presenten públicament aquest dimecres les seves propostes sobre activitat física i salut

23/05/2018

El Consell Municipal d'Infants Ciutadans i el Consell Municipal de Joves a Secundària han presentat a la corporació municipal aquest dimecres, 23 de maig, les propostes elaborades durant el curs 2017-2018. Els dos òrgans de participació han treballat en els darrers mesos el mateix tema central: les polítiques orientades a promoure l'activitat física i la salut. Els infants i els joves han reflexionat sobre aquesta qüestió i han elaborarat propostes perquè l’Ajuntament pugui aplicar-les.

El Consell Municipal d'Infants Ciutadans ha presentat aquest dimecres les seves propostes en audiència pública a partir de les 10:00 h al saló de plens de l’Ajuntament a través de 46 representants de més de 900 infants de 21 centres de primària reusencs; mentre que el Consell Municipal de Joves a Secundària ha realitzat la presentació pública del seu decàleg de propostes en un acte al Casal de les Dones (Centre Cívic del Carme, plaça de la Patacada, 10) a partir de les 19:00 h. Hi han participat una repesentació de 30 joves de 8 instituts de 30 classes diferents.

Els dos fòrums participatius apleguen alumnat de 5è de Primària (Infants Ciutadans) i de 3r d'ESO (Joves a Secundària) que porten a terme diferents sessions de treball coordinades des de la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística, per un costat, i el Casal de Joves, per l'altre. Els dos processos participatius han tingut aquest curs la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública i de la Regidoria d'Esports, responsables de les polítiques municipals de l'àmbit de l'activitat física i la salut.

Consell Municipal d'Infants Ciutadans
Aquest curs participen en el Consell Municipal d'Infants Ciutadans més de 925 nens i nenes de 21 centres d'educació primària de Reus. Els centres participants són els següents: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Collège Française Internacional Marguerite Yourcenar, Eduard Toda, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep i Sant Pau.

Els projecte s’inicia amb la participació dels infants en els tallers que es desenvolupen a les aules de les escoles. Posteriorment, representants de cada centre integren el Consell Municipal d’Infants, que prepara les propostes que es presentaran en audiència pública al consistori.

L'alcalde i els regidors del Govern han recollit les propostes presentades pels infants i s'han compromès a estudiar-les i, en la mesura del possible, portar-les a terme.

Consell Municipal de Joves a Secundària
En el cas de l'ensenyament secundari, hi participen més de 800 joves de 8 centres Institut Salvador Vilaseca, Institut Roseta Mauri, Institut Gabriel Ferrater, Institut Josep Tapiró, Institut Baix Camp, Col·legi Sant Josep, Institut Escola Pi del Burgar i Escola Puigcerver, els quals prenen part en els debats i treballs del Consell de Joves a Secundària.

El treball dels estudiants es desenvolupa a través de diferents sessions de treball: dues al centre amb el grup classe i les altres tres fora del centre amb dos representants de cada classe. Al final d'aquest procés, els participants elaboren un decàleg que inclou les 10 accions prioritàries que els agradaria que es desenvolupessin a la ciutat. L'última sessió és la presentació pública i els joves han presentat el decàleg davant l'alcalde i regidors. En aquesta ocasió ha estat al Casal de les Dones, annex al Centre Cívic del Carme.