reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Inauguració del parc de cal·listènia de Mas Carandell

31/03/2023

L’Ajuntament de Reus inaugurarà aquest dilluns, 3 d’abril, a les 16 hores, el nou parc de cal·listènia que s’ha instal·lat al parc de Mas Carandell. Es farà una petita exhibició per part de l’Associació de Cal·listènia de Reus (Venom Bars), el col·lectiu de l’empresa instal·ladora Mein i els propis usuaris i practicants de cal·listènia del Barri Gaudí. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Carles Pellicer, i hi assistiran el regidor d’Esports, Pep Cuerba i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, entre altres.

Les obres d’instal·lació d’aquest equipament les ha portat a terme l’empresa Hidroiter SL amb un pressupost de 14,873.86€ (iva inclòs).  El parc consta d’un conjunt d'estructura multijoc amb espatllera que permet la realització d’exercicis com dominades o pull-ups, flexions; un conjunt de 3 paral·lels triples; un conjunt de paral·leles baixes i barra tipus freestyle.  El disseny, similar al dels altres parcs de la ciutat, l’ha fet l’empresa Arjubstudio.

Amb aquesta nova instal·lació, la ciutat compta amb quatre parcs de cal·listènia: Mas Carandell, Parc del Lliscament, Parc de Mas Iglesias i Plaça dels Ganxets.

La cal·listènia és un sistema d’exercicis físics a partir del ús del propi pes corporal. En aquest sistema, l’interès radica en els moviments de les cadenes musculars que composen el cos humà. És tracta d’una pràctica esportiva que esta guanyant popularitat, ja que és apta per a tot tipus de públic, sense límit d’edat, i recomanada fins i tot per al tractament de problemes musculars. En els últims anys, la seva aparició en l’espai públic a partir d’elements estructurals que faciliten la seva pràctica, ha esdevingut un nou complement esportiu en l’ampli catàleg d'equipaments a l’espai públic.