reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La caminada popular del mes d’abril donarà suport a la lluita contra la diabetis

13/03/2018

La segona caminada popular del cicle Rutes Reus d’aquest 2018, que coordina la Regidoria d’Esports a través de Reus Esport i Lleure, es portarà a terme el dia 8 d’abril i es dedicarà a conscienciar la població i recollir fons a favor de la lluita contra la diabetis. En aquesta ocasió el recorregut serà Reus- Vila-seca – Platja de la Pineda i es farà en col·laboració amb el col·lectiu acadèmic Act4health (integrat per doctorands en biomedicina implicats en la recerca sobre la malaltia) i amb l’Associació de Diabètics de Catalunya.

Tal i com ha explicat el regidor d'Esports, Jordi Cervera, d’acord amb un dels grans objectius del cicle de caminades populars, consistent a conscienciar la població sobre la necessitat de seguir pautes de vida saludables (en especial a través de la pràctica d’exercici físic moderat) la Regidoria d’Esports ha acordat també amb Act4health i l’ADC dedicar aquesta caminada popular a promoure de manera voluntària la recollida de fons que es destinaran a aquesta entitat. La caminada, que te inscripció gratuïta, tindrà com a lema “Camina per la diabetis”. La sortida és prevista a les 9:00 h des de Mas Iglesias, amb un recorregut total de 13 quilòmetres. Un cop finalitzi la caminada, l’organització retornarà els participants amb bus a Reus, amb dues parades previstes: una a l'Hospital de Sant Joan (per facilitar l'assistència a la jornada sobre la diabetis que es realitzarà a l'auditori de l'Hospital) i una altra al Mas Iglesias.

Act4health
Act4health és un grup d’estudiants de PhD en biomedicina d’arreu de la Unió Europea que pretén conscienciar la societat sobre els trastorns metabòlics i utilitzar les seves xarxes i canals de comunicació per ajudar les persones i col·lectius que més ho necessiten. El coordinador local d'aquesta xarxa, Joan Miró, ha explicat que aquest col·lectiu és integrat per una xarxa de joves investigadors en ciències de la vida provinents de tot el món, que realitzen la seva tesi doctoral sobre la cromatina i el metabolisme, majoritàriament finançats per la Unió Europea amb el programa ChroMe.

L’equip act4health inclou vuit estudiants doctorals de sis països que treballen en universitats i institucions europees, entre les quals University of Oxford, Ludwig-Maximilians-Universität München, Universitat Rovira i Virgili, 4SC AG, Institud d’Investigació Josep Carreras i el centre Helmholtz Zentrum München.

Jornada act4health a l’Hospital de Sant Joan
En paral·lel amb la caminada popular, el col·lectiu Act4health organitza el 8 d’abril a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus la jornada act4health de conscienciació social sobre la diabetis, on investigadors, metges i pacients parlaran sobre la malaltia en una taula rodona oberta al públic en general. Aquest acte és previst que comenci després de la caminada, a partir de les 11:30 h. Els participants a la caminada podran assistir també a aquesta jornada atès que el bus de tornada des de la Pineda farà una parada a l'Hospital de Sant Joan quan arribi a Reus.

La jornada té com a objectiu donar una visió global sobre les últimes novetats en recerca diabetològica, enfocament actual del tractament i prevenció de la diabetis, així com consells generals sobre com portar un estil de vida saludable. S’ha convidat ponents internacionalment reconeguts en la comunitat científica i mèdica, entre els quals ja han confirmat l’assistència el doctor Ramon Gomis (IDIBAPS) i el doctor Josep Jiménez-Chillaron (Sant Joan de Deu).

Recollida de fons per colònies infantils per nens i nenes amb diabetis
El col·lectiu act4health treballa per recollir fons per donar suport a la ADC (Associació de Diabètics de Catalunya) perquè pugui continuar oferint el programa de colònies d’estiu per a nens i nenes amb diabetis. Es recullen fons de persones, institucions i patrocinadors per donar suport a la iniciativa de la ADC, colònies d’estiu per a nens amb diabetis, via la plataforma online de recollida de fons. La coordinadora general de l’ADC, Anna Castillo, ha explicat que aquesta associació ha estat una entitat pionera a organitzar les colònies d’estiu per a nens amb diabetis durant més de 30 anys i que mentre duren aquestes estades d'estiu un equip de professionals de la salut ensenya als nens a gestionar i conviure millor amb la malaltia, d’una manera amena i atractiva.

Les caminades populars Rutes Reus
La regidoria d’Esports ha previst aquest 2018 una programació de caminades populars Rutes Reus que inclou sis propostes, una més que l’any passat, amb l’objectiu de superar els més de 3.000 participants de 2017. Les caminades, d’inscripció gratuïta, estan programades enguany els dies 4 de març, 8 d’abril, 17 de Juny, 16 de setembre, 4 de novembre i 16 de desembre. Els recorreguts, termini i gestió d’inscripció i altres detalls de participació es poden consultar a www.reusesport.cat.

L’any 2017, la Regidoria d’Esports ja va donar un important impuls a les caminades populars que organitza Reus Esport i Lleure amb la col·laboració de Tretzesports. En total es van desenvolupar 5 caminades acumulant un total de 3.137 participants. La caminada de primavera Reus-Platja de la Pineda 2017 va ser la que va aplegar un major nombre de participants, amb 908 inscrits. De la programació de 2017 també en destaquen les dues que van tenir finalitat solidària, amb la Fundació Bara i La Marató de TV3 com a beneficiaris.

Recentment, el 4 de març, s’ha realitzat la primera caminada popular de 2018 entre les Borges del Camp i Reus, que ha aplegat una participació de 850 inscrits.