reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La II edició de la cursa ciclista d’ultradistància ‘Kromvojoj’ torna a fer sortida i arribada a Reus

11/05/2023

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure, col·labora en l’organització de la II edició de la prova de ciclisme de carretera d’ultradistància “Kromvojoj”. La sortida i arribada es tornarà a fer aquest cap de setmana des de Reus amb un recorregut circular de 1.406 km per Catalunya i un desnivell acumulat de més de 24.000 metres positius. Hi participaran tant ciclistes experimentats com alguns que s’inicien en aquest tipus de proves provinents de tot l’Estat i de països com Regne Unit, Suïssa, USA, Canadà, França, Alemanya, Països Baixos, entre altres.

La prova sortirà aquest dissabte, 13 de maig, a les 20 hores de les piscines municipals de Reus. El recorregut travessarà la Catalunya Central, el Cap de Creus, Prepirineu i Pirineu, la Vall Fosca, el Montsec, Les Garrigues i el Priorat, Els Ports de Tortosa i el Delta de l’Ebre per tornar cap a Reus.  L’itinerari contempla tres punts de control: el Monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà), el Port de la Bonaigua (Val d’Aran) i el Mont Caro (Baix Ebre).

Aquesta prova està impulsada per quatre aficionats al ciclisme i la ultra distància: Tomás Montes, professional de la fotografia especialitzat en contingut ciclista; Oriol Hernández, centrat professionalment en la qualitat en l’experiència del client; Bernat Manzano, productor de pel·lícules i Joan Carrillo, ciclista d’ultradistància.

La filosofia de Kromvojoj és apropar els ciclistes a l’origen d’aquest esport, quan s’havia de fer de forma autosuficient i portar amb si mateix tot allò que es necessitava. Pels organitzadors el punt fort del projecte és la diversitat paisatgística de Catalunya i l’abundància de carreteres amb poc tràfic però exigents a nivell esportiu.

A més a més, per segon any consecutiu han escollit Reus com a punt de sortida i arribada pel seu fàcil accés a la xarxa de carreteres i les comoditats que ofereix a nivell de serveis com la gastronomia, allotjament, etc. El nom de la prova, Kromvojoj, prové de l’Esperanto i descriu possibles i diversos camins. Una definició que s’ajusta a l’esperit de la prova.