reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

L’Ajuntament inicia la fase participativa per elaborar la candidatura de Reus, Ciutat Europea de l’Esport 2019

23/01/2018

La regidoria d’Esports inicia la fase de recollida d’informació i propostes per a l’elaboració de la candidatura de Reus, Ciutat Europea de l’Esport 2019 mitjançant un procés participatiu amb les entitats i les persones que han fet efectiva la seva adhesió al projecte. Actualment, un total de 43 clubs i organitzacions, i més de 600 ciutadans ja han formalitzat el seu compromís actiu amb la candidatura.

Amb la finalitat de presentar els objectius del projecte i el calendari del procés participatiu, la regidoria d’Esports ha celebrat ja dues sessions informatives amb les entitats esportives. El procés es concretarà en els propers dies amb l’enviament d’un qüestionari que permeti avaluar la realitat del sistema esportiu local, identificar centres d’interès i propostes per la candidatura.

L’objectiu és tenir enllestit a final de març el dossier de la candidatura, que ha que reflectir la realitat esportiva de la ciutat; les activitats, accions i projectes desenvolupats en els darrers tres anys; i les propostes pel 2019.

Aquest dossier serà el que avaluarà l’ACES Europa (European Capital of Sport Association), conjuntament amb els diferents espais esportius i activitats, en la visita prevista a Reus per mitjans d’abril.,

Els eixos temàtics en el que es desgranen les propostes que Reus vol potenciar en els propers anys son:

  • Esport Club
  • Esport Base
  • Esport per tothom
  • Esport per la salut
  • Esport en femení.

La planificació es un altre element en el que la candidatura vol fer especial èmfasi. Així la redacció del Mapa d’Instal·lacions Esportives del Municipi, previst per aquest any 2018, i la futura redacció del llibre Blanc de l’Esport de Reus, que s’haurà d’enllestir com a punt i final de l’any 2019, seran dos dels llegats tangibles del projecte.

Jordi Cervera, regidor d’Esports, afirma que “els principals objectius que persegueix aquest repte —que l’alcalde ha volgut destacar com a estratègic de ciutat— són: buscar el reconeixement internacional, participar en la major xarxa de ciutats amb vocació esportiva d’Europa, assolir una major visibilitat, i posar en valor les politiques esportives que impulsen els clubs i l’Ajuntament”.