Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

L’Olimpíada de la Gent Gran ha viscut aquest dilluns el partit de futbol caminant

17/10/2018

Aquest dimecres al matí s'ha portat a terme el partit de futbol caminant en el marc dels actes de l'Olimpíada de la Gent Gran, una programació d’activitats que sota el lema “Gent gran, gent activa: Olimpíada de l’envelliment actiu” es realitza des del passat dilluns i fins dissabte dia 20. Es tracta d'una experiència novedosa que parteix d’una proposta del Consell d’Infants Ciutadans i del Consell Municipal de Joves de Secundària del curs 2016-2017. L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, han assistit al partit d'aquest dimecres al camp de futbol de La Pastoreta.

Els equips que han participat a l'experiència han estat formats per 6 persones (5 jugadors i 1 porter).

Les regidories de Participació, Ciutadania i Transparència, d’Esports, de Salut i Reus Esport i Lleure, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, s’han coordinat per fer possible aquest programa d’activitats, que dilluns va viure l'encesa de la torxa.

Els següents actes previstos dins l'Olimpíada de la Gent Gran són els següents:

Dimecres, 17 d’octubre

  • 17:00 h. Xerrada sobre “La sexualitat no té edat”, al Centre Cívic del Carme. A càrrec de Sonsoles Jiménez Jiménez, sexòloga.

Dijous, 18 d’octubre

  • 9:30 h. Jocs cooperatius per equips a la Plaça de la Llibertat. Els equips han d’estar formats per entre 2 i 4 participants. S’inclouran jocs senzills d’habilitat, equilibri, coordinació i punteria. Cal inscripció prèvia. Les persones interessades es poden inscriure per equips o de manera individual.
  • 11:00 h. Master class participativa sobre relaxació muscular a la plaça de la Llibertat, amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes. Oberta a tothom qui vulgui fomentar l’envelliment actiu.

Divendres, 19 d’octubre

  • 10:00 h. Master class participativa amb activitats físiques, dinàmiques i divertides. Oberta a tothom qui vulgui fomentar l’envelliment actiu. Al Pavelló Olímpic Municipal.

Dissabte, 20 d’octubre

  • 9:30 h. “Caminada intergeneracional pel foment de l’envelliment actiu”. El punt de sortida i d’arribada de la caminada serà a la plaça de la Llibertat. Hi haurà 3 recorreguts especificats (2, 5 i 10 quilòmetres). Cal inscripció prèvia.

Des de les diferents regidories de l’Ajuntament de Reus implicades en aquest projecte s’ha apuntat que l’activitat física no és incompatible amb el pas dels anys. Són moltes les persones grans de la ciutat que regularment realitzen activitat física d’intensitat mitjana o alta, ja sigui a les instal·lacions municipals o als clubs esportius. Altres persones segueixen algun programa d’activitat física moderada per recomanació mèdica.

Aquestes Olimpíades de la Gent Gran pretenen valoritzar aquesta realitat i engrescar les altres persones grans a trobar el tipus d’activitat física que més se’ls escaigui per a millorar la seva salut física i mental i proporcionar-los activitat social i realització personal.