reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

L’Open Reus Pro Pàdel es compromet amb el medi ambient amb l’ús de pilotes regenerades

17/03/2023

L’Open Reus Pro Pàdel, organitzat per l'Ajuntament de Reus a través de la Regidoria d'Esports i Reus Esport i Lleure amb els clubs i centres de pàdel de la ciutat, dona un pas endavant cap a la sostenibilitat i la cura del medi ambient amb la utilització de pilotes regenerades gràcies a la col·laboració amb la marca SustainaBalls.

SustainaBalls és el projecte d’una startup catalana que promou una solució al problema del malbaratament de pilotes i tubs en els esports de raqueta com el tenis i el pàdel. L’empresa es dedica a recuperar els tubs i les pilotes per a reutilitzar-los, contribuint a la reducció significativa dels residus.

Les pilotes que es fan servir en el torneig es dipositen en punts de recollida selectiva que s’han habilitat mitjançant uns contenidors específics a cada seu del torneig, perquè puguin tornar-se a regenerar, contribuint a l’economia circular i a la cura del medi ambient. En el decurs del torneig es reutilitzaran un total de 484 tubs de plàstic i 1452 pilotes.

L’ús d’aquest tipus de pilotes ha estat molt ben rebut pels jugadors i jugadores del torneig i pels propis clubs perquè el seu rendiment  és molt elevat i iguala les característiques tècniques de les pilotes noves. 

L’Open Reus Pro Pàdel disputa aquesta setmana i la vinent les seves finals a la pista que s’ha muntat a la plaça del Mercadal. El torneig s’ha concebut com una activitat prèvia al desembarcament a Reus, del 28 de març al 2 d’abril, de l’Open TAU Ceràmica Reus Costa Daurada, prova del calendari del World Padel Tour.