Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Més de 450 persones inscrites a la Caminada popular Rutes Reus d’aquest diumenge, 18 d’octubre

16/10/2015

Més de 450 persones s’han inscrit en la Caminada Popular Rutes Reus, que se celebra aquest diumenge, 18 d’octubre, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015. Aquesta caminada popular serveix per inaugurar amb la ciutadania la nova xarxa d’itineraris de salut i paisatge, creada per l’Ajuntament de Reus.

La sortida es farà a les 9:30 h des del Parc del Trenet, situat al costat del Santuari de Misericòrdia. Les persones inscrites poden optar per qualsevol dels dos recorreguts que que comencen i acaben al Parc del Trenet i que permeten fer un tastet de diferents trams dels itineraris de les Rutes Reus.

Es planteja un recorregut més curt i urbà, de 5 km, i una durada aproximada d’una hora i quart i, un altre de més llarg, que combina paisatges urbans i camins, d’11 km, amb una durada aproximada de 2 hores i 45 minuts.

Les inscripcions es tanquen aquest divendres a les 20:00 h i es poden fer a través dels enllaços que es poden trobar a Reus.cat.

La caminada, organitzada per l’Ajuntament de Reus, RELLSA i Tretzesport, es realitza amb la col•laboració dels Mercats de Reus i de Carrefour.

Recorregut de 5 km
El recorregut més curt, de 5 km, és totalment urbà. Comença, al Parc del Trenet, i segueix la R02 de les Rutes Reus, fins a la Plaça d’Almoster. Allà, caldrà girar a l’esquerra per l’avinguda del Comerç i l’avinguda dels Països Catalans, utilitzant la R01 fins tornar al Parc del Trenet, on els participants trobaran l’avituallament.

Recorregut d'11 km
El recorregut llarg, d’11 km i gairebé 3 hores de durada, compartirà el primer tram de la R02 fins a Castellvell. Allà, cal enllaçar amb la R05, agafant l’antic camí de Castellvell a Riudoms fins als Cinc Camins, on es farà l’avituallament. Tot seguit, cal incorporar-se al Camí de la Pedrera del Còbic, en direcció a l’institut Pere Mata. Abans d’arribar-hi, la ruta es desvia pel passeig de la Boca de la Mina i baixa fins a l’avinguda del Comerç, on s’enllaça amb la R01, fins al Parc del Trenet.

Les Rutes Reus
Les «Rutes Reus, itineraris de salut i paisatge» són una invitació a recórrer la ciutat per fer salut i aprofundir en el coneixement del terme, ja que documenten de més d’un centenar de punts d’interès.