Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Mostra de “roller sports” i patinada popular com a actes previs a la Copa del Rei d'hoquei patins Reus 2016

15/02/2016

En el marc de la Copa del Rei d’hoquei patins Reus’16, que es disputarà del 25 al 28 de febrer, la ciutat viurà aquest diumenge al matí una jornada de modalitats esportives del patinatge poc conegudes. A més, es realitzarà una patinada popular de participació gratuïta i oberta al conjunt de la ciutadania. Totes les activitats es faran al Pavelló Olímpic Municipal i el seu entorn.

A partir de les 10:30 h, el Pavelló Olímpic Municipal serà l'escenari d'una exhibició de patinatge de velocitat en modalitat “indoor”, una demostració a càrrec de la secció de patinatge en línea del Club Gimnàstic de Tarragona i el Club Roller Sport.

La modalitat de patinatge de velocitat amb patins de línea és una de les modalitats que s’ha desenvolupat més arreu del món en els darrers anys, tant pel que fa al nombre d’esports federats com de països on es practiquen. Aquesta modalitat, que inclou un programa molt ampli de proves, requereix del patinador una bona preparació física i mental, ja que combina una activitat aeròbica, força, destresa i resistència.

A partir de les 11:30 h, la modalitat de patinatge “freestyle” agafarà el relleu. Es tracta d'una modalitat molt recent al panorama estatal i és una de les més tècniques i vistoses dins l'àmbit d'allò anomenat “roller sports”. El patinatge “freestyle”, aplega les modalitats següents: slalom clàssic, slalom clàssic amb parelles, “speed slalom”, slalom batlle, salt i derrapatges. Durant 45 minuts el públic podrà gaudir d'un tast d’algunes d’aquestes modalitats.

L'última exhibició serà de “roller derby”. Aquest esport d’equip combina potència, força, estratègia i domini dels patins. L’equip guanyador és el que anota més punts, però també el que fa millor defensa i atac al mateix temps.

Patinada popular
En paral·lel amb les exhibicions que es realitzaran al Pavelló Olímpic, a partir de les 12:15 h començarà una patinada oberta a la participació popular que recorrerà un circuit de 2,5 quilòmetres al voltant d'aquesta instal·lació esportiva. La inscripció a la patinada és gratuïta, i tots els participants menors de 18 anys tindran una entrada gratuïta per una de les jornades de quarts de final de la Copa del Rei d'hoquei patins, a l’anomenada grada jove.

Les inscripcions per participar a la patinada popular es poden realitzar de manera anticipada a través del web www.tretzesports.cat i també presencialment als llocs següents: Decathlon Reus, Reus Deportiu, CN Reus Ploms, Casal de Joves la Palma i al Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Les inscripcions també es poden realitzar el mateix diumenge, 21 de febrer, en els minuts previs a l'inici de la prova.