reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Nova edició del cicle de caminades populars “Rutes Reus”

23/03/2016

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus posa en marxa el 17 d’abril una nova edició del cicle de caminades populars “Rutes Reus”, amb un recorregut a peu entre Reus i la Pineda. Aquesta acció s’emmarca en el programa de promoció de l’exercici físic i l’esport per la salut que impulsa l’Ajuntament amb la complicitat d’altres agents esportius, socials i de l’àmbit de la salut i que s’ha batejat com a “Reus de Bon Cor”.

Aquest programa té com a finalitat agrupar accions adreçades a diferents segments de població que tenen la vocació de promocionar un estil de vida saludable.

Els mesos d’octubre i desembre de 2015, en el marc de la promoció de les Rutes Reus i de la Marató de TV3, es van desenvolupar caminades populars amb una alta participació i acceptació dels participants. Per aquest motiu, i tenint en compte la bona acollida ciutadana, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament ha volgut impulsar un cicle estable de caminades populars que es desenvoluparan cada dos mesos (a excepció del mes d’agost) amb l’objectiu de promoure l’exercici físic entre la població en general. Les caminades volen ser un element de motivació i punt de trobada per aquelles persones que de manera regular surten a caminar o per aquelles altres que volen iniciar-se en aquesta pràctica.

17 d’abril, caminada popular a la Pineda
El tret de sortida d’aquest cicle de caminades populars 2016 tindrà lloc el diumenge 17 d’abril, a partir de les 9:30 h amb la caminada popular de primavera: Reus - La Pineda. Aquesta caminada amb un itinerari suau tindrà un sol recorregut, amb sortida al parc de Mas Iglesias i arribada al passeig de Pau Casals de la Pineda (Vila-seca), als Pins de Mariscal (l’organització facilitarà servei de bus per fer la tornada cap a Reus).

Les caminades tindran continuïtat els mesos de juny, octubre i desembre amb itineraris que aniran alternant recorreguts amb sortida i arribada a diferents punts de la ciutat i trams urbans i camins.

El diumenge 12 de juny, amb sortida i arribada al parc de Sant Jordi, serà el torn de la part nord-est de la ciutat. El diumenge 9 d’octubre la previsió és desenvolupar la ruta amb sortida i arribada al carrer Modest Gené (punt de sortida i arribada de les Rutes Reus 6 i 7) i el 18 de desembre es portarà a terme la caminada popular solidària a benefici de la Marató de TV3.

La participació a les caminades és gratuïta, amb inscripció prèvia a la web de l’activitat i acceptació de les normes de participació. Les caminades es realitzen amb l’organització tècnica de Reus Esport i Lleure en col·laboració amb Tretzesports.

Descripció del recorregut Reus-la Pineda
El recorregut previst el dia 17 d’abril té una distància de 12 Km i d’una durada aproximada de 4 hores, combina trams urbans amb trams de camins i passa pel barri de la Plana, la localitat de Vila-seca i acaba a la Pineda:

S’iniciarà el recorregut al Parc de Mas Iglesias en direcció al carrer de Bernat Torroja, arribarem a la Biblioteca Pere Anguera, la vorejarem i anirem fins al carrer Manuel Pedrolo, el seguirem tot i girarem a la dreta cap al carrer de l’Agricultura, seguidament girem a l’esquerra cap al carrer de Pau Gargallo, enllacem amb el carrer Pere Benavent i continuem fins al final del carrer on girem a l’esquerra cap a l’avinguda de la Universitat. Seguidament girem a la dreta i agafem el Camí de Vila-seca i el seguim fins arribar a La Plana, creuem el carrer del Camí dels Morts i seguim pel carrer del Mas de la Cuca i el seguim fins que creuem pel pont de l’AVE, girem a l’esquerra i seguim pel Camí del Fondo fins arribar a Vila-seca, anem fins a l’avinguda de la Generalitat i girem a la dreta, seguidament girem a l’esquerra pel carrer de Monterols, passem per la plaça de l’Església i seguim pel carrer de la Verge de la Pineda fins arribar a la plaça dels Països Catalans, la creuem i agafem la Raval de Mar, passem per la passarel·la i ens dirigim cap a la Torre d’en Dolça (punt d’avituallament). Passarem per dins de l’hipòdorm i ens dirigirem cap al camí de servei que transcorre paral·lel a la carretera de Vila-seca a La Pineda (TV-3148), el seguirem fins arribar a l’Autovia de Salou, un cop allí passarem per la vorera paral·lela a la TV-3148 fins arribar a la rotonda de la Carretera de la Costa, la seguirem fins a la benzinera on creuarem i girarem a l’esquerra per agafar el carrer de Luís Mariano, tot seguit girem a la dreta pel carrer de Plácido Domingo i el seguim fins arribar al mar. Girem a la dreta i caminem per tot el passeig que hi ha al costat del mar fins arribar a la zona dels Pins de Mariscal, on hi haurà situada l’arribada.

Per participar-hi cal inscriure’s gratuïtament a través de l’enllaç habilitat al web municipal.

Fitxers Relacionats: