Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Nova edició del programa municipal “Cap nen sense saber nedar”

11/11/2015

Aquesta setmana es posa en marxa el programa “Cap nen sense saber nedar”, que impulsa la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus. El programa iniciat l’any 1986 és el degà de la regidoria d’Esports i aquesta serà la 30ª generació d’escolars que hauran gaudit d’aquest aprenentatge. A l’edició 2015-2016 hi participaran 1.294 alumnes de 30 centres escolars, entre els quals 14 de públics, 7 de concertats, 3 d'educació especial i un de privat de la ciutat de Reus.

El programa que executa Reus Esport i Lleure SA per encàrrec de la regidoria d’Esports s’adreça als alumnes de segon de primària amb l’objectiu que adquireixin els coneixements bàsics per desenvolupar-se en el medi aquàtic. L’aprenentatge de la natació és fonamental per evitar riscos i aquesta activitat es planteja com a divertida i saludable, que permet als participants augmentar la seva autonomia i un millor coneixement del propi cos. En finalitzar el programa els participants hauran assolit un bon nivell en les tècniques bàsiques de la natació.

El programa, que s'allargarà fins a finals de maig, és totalment finançat per la regidoria d’Esports, es desenvolupa en horari lectiu a les piscines del Club Natació Reus Ploms i del Reus Deportiu i disposa de personal especialitzat que garanteix un correcte desenvolupament de les sessions. L'organització també cobreix el transport pels centres educatius allunyats de les piscines i l’assegurança pels participants.

Atenció a la diversitat
Un dels trets diferencials d'aquest programa és l’atenció personalitzada als alumnes amb necessitats especials de tots els centres educatius. En aquest sentit, i com a novetat d'aquest curs, a partir del mes de gener s'incoprora al programa el Centre d'Educació Especial Ciutat de Reus, que participarà en una programació específica adaptada a la diversitat dels seus alumnes.

El regidor d'Esports, Joaquim Enrech, ha assegurat que “l’esforç econòmic que realitza l’Ajuntament de Reus per atendre aquest programa es veu clarament recompensat i justificat per l’excel·lent resposta i avaluació dels professionals de l’educació i de les famílies”. “A més -ha afegit Enrech- volem posar en valor la cooperació que en aquest cas s'estableix amb els dos clubs de la ciutat que col·laboren en l’èxit i la continuïtat del programa”.

Fitxers Relacionats: