reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Premis Esport i Ciutat 2015

08/10/2015

L’Ajuntament de Reus ha lliurat els Premis Esport i Ciutat, els guardons que reconeixen anualment esportistes i entitats vinculats a la ciutat que hagin destacat durant la temporada esportiva. La gala d’entrega dels premis, que arriben a la quarta edició, s’ha celebrat aquest dijous 8 d’octubre al pavelló olímpic municipal. El jurat, format per representants del Consell Municipal de l’Esport i representants de la premsa esportiva sota la presidència del regidor d’Esports Joaquim Enrech, han escollit els premiats següents:

Pioners de l’Esport
El premi reconeix a qui amb la seva dedicació, van impulsar els inicis de l’esport a la ciutat en qualsevol de les seves vessants pròpies d’aquest impuls, com a esportista, tècnic, directiu o patrocinador.

 • Josep Casanovas Gilabert, per la creació i fundació de seccions esportives tradicional com la natació, o de noves modalitats esportives com el triatló, fent que aquestes continuïn amb molts èxits esportius.
 • Joan Basora Musté, per la seva tasca com a ex-esportista, entrenador, directiu en diferents etapes i especialment per ser un dels creadors i impulsor de l’Olimpíada Escolar.

Premi Dirigents de l’esport
Reconeixement a aquells dirigents de l’esport actius de la temporada i que amb la seva funció, han contribuït o contribueixen a l’èxit esportiu de la seva entitat i/o el seu esport.

 • Francesc Llorach Manresa, per la seva tasca en el foment de l’esport a la ciutat, assolint diferents èxits i organitzatius del bàsquet com el Trofeu Germà Ramon i la petició de l’organització per a l’any 2019 de Reus Ciutat Catalana del Bàsquet.
 • Joan Pere Ferran Gual, per la seva trajectòria com a dirigent i empresari, sempre recolzant les diverses iniciatives esportives de Ciutat mitjançant el patrocini, així com el seu esforç i dedicació en la recuperació d’un equip ciclista a la ciutat i l’organització de proves esportives de ciclisme.

Premi Tècnics de l’esport
Premi a la funció de tècnic esportiu, tant dels esports de competició, com de l’esport base o formatiu, valorant tant l’aspecte del rendiment esportiu, com de la transmissió de valors i del compromís amb l’esport i la ciutat. S’han concedit les categories següents:

Tècnics d’Esport Base

 • Joan Cáceres Calvera, per la seva tasca en la coordinació i formació de jugadors l’hoquei base del Reus Deportiu que han esdevinguts jugadors durant els anys jugadors de l’equip de l’OK Lliga.
 • Daniel Segovia Calderón, per assolir la màxima maduresa esportiva com a entrenador de l’equip infantil de tecnificació del CF Reus Deportiu, així com formar part del Campus de Tecnificació del CF Barcelona que li ha permès fer el salt professional com a entrenador del CF Barcelona aquesta temporada.

Tècnics d’Esport de Competició

 • Alejandro Domínguez Yzurriaga, per la seva trajectòria i tenacitat en la millora individual i col·lectiva de l’equip d’hoquei del Reus Deportiu de l’OK Lliga i per l’èxit obtingut com a subcampió de la copa CERS.

Premi Valors de l’esport
Guardó a les accions, comportaments o actituds de clubs, equips, esportistes, seccions esportives o grups humans que destaquin pel seu valor ètic o moral en el marc dels valors positius de l’esport. També es reconeixen accions o iniciatives relacionades amb l’esport de la ciutat, amb els seus esportistes o institucions.

 • Laia Domingo Saldaña i Jordina Sirolla Juanpere per la seva dedicació, professionalitat i rigor com a entrenadores principalment d’atletisme i natació, al col·lectiu d’esportistes del Club Alba de Reus.
 • Francisco Quirós Solís, per la seva tenacitat, lideratge i permanència al front de l’entitat Unión Deportiva Carrozas Mas Pellicer, treballant per a la integració social a través del futbol.

Premi Esport Adaptat
Destinat als esportistes o entitats que participen en l’àmbit de l’esport per a persones amb discapacitat, física, psíquica o sensorial. Per accions que destaquin pel seu esforç, dedicació i/o consolidació de l’esport adaptat a la nostra ciutat i/o que contribueixin a la seva difusió, que facilitin l’accés a la pràctica esportiva i/o a la màxima difusió d’aquest. També es reconeixen accions de formació i difusió directament relacionades amb l’esport adaptat.

 • Gerard Descarrega Puigdevall, per la seva trajectòria esportiva i la seva excel·lent evolució tot superant les dificultats de la discapacitat visual treballant amb el clar objectiu de participar en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

Premi Millors Clubs, Equips o Seccions Esportives
Reconeixement al millor club, equip o secció esportiva, pel seu èxit, trajectòria o resultat durant la temporada objecte del premi. S’han lliurat en les categories següents:

Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Base

 • Grup Xou Juvenil de Patinatge artístic del Reus Deportiu, per assolir la medalla d’or al Campionat d’Espanya i la de bronze a l’europeu, mostrant una elevada qualitat i projecte de futur.
 • Club Taekwondo Damián, per al seu reconeixement no solament pels èxits esportius d’aquesta temporada, sinó també per la continuïtat de l’elevat nivell esportiu del club en les diferents categories de promoció, tant individual com d’equip.

Millors clubs, equips o seccions esportives d’Esport Competició

 • Comissió de natació del CN Reus Ploms per l’organització durant 80 anys de la Travessada al Port de Salou, prova considerada de les més antigues de Catalunya.
 • Club de Futbol Americà els Imperials de Reus, per la brillant temporada esportiva que els ha fet merèixer l’ascens a la màxima categoria estatal.

Premi d’Honor
Guardó que es concedeix quan concorrin circumstàncies especials en persones o institucions que pels seus actes, accions o decisions es considerin mereixedores d’aquesta distinció excepcional.

 • Voluntaris del Campionat del Món de Patinatge Artístic Reus 2014, per contribuir amb la seva generositat, capacitat, simpatia i dedicació a l’èxit de l’organització del campionat.

Premi «Millor esportista de la Ciutat de Reus»
Reconeixement al millor esportista de la ciutat en les categories femenina i masculina, categories màster, de promoció i absolut.

Millor esportista Màster femení

 • Pilar Rus García, triatleta del CN Reus Ploms, per obtenir aquesta temporada els títols de diferents modalitats de duatló i triatló contribuint també a l’èxit de l’equip absolut femení del CN Reus Ploms.

Millor esportista Màster masculí

 • Antoni Castelló Auqué, nedador del CN Reus Ploms, per assolir la primera posició en el Campionat d’Espanya en la prova de 800m llisos i en la prova d’aigües obertes.

Millor esportista de promoció femení

 • Ester Asensio Rodríguez, per assolir el títol Campiona d’Espanya i Catalunya i destacada participació en el Campionat Mundial 2014, en la modalitat de taekwondo.

Millor esportista de promoció masculí

 • Cristian Martín Vázquez, taekwondista del Club Taekwondo Damián assolint els títols de Campionat d’Espanya i Catalunya i la participació en l’europeu d’Estrasburg.

Millor esportista absolut femení

 • Sheila Torres Tortosa, campiona júnior i absoluta de Catalunya, guanyadora de l’Open Internacional de Bilbao i amb una trajectòria destacada.

Millor esportista absolut masculí

 • Sergi Roberto Carnicer, esportista amb grans èxits amb el primer equip del FC Barcelona com a guanyador del triplet amb la samarreta blaugrana i que ha estat format dins el projecte global de futbol de la ciutat de Reus.