reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Presentació de la 34ª edició de l'Olimpíada Escolar de Reus

17/02/2016

La sala Santa Llúcia (raval de robuster, 34) ha estat l'escenari aquest dimecres de l'acte públic de presentació de la 34ª Olimpíada Escolar de Reus. L'edició que es farà de l’1 al 22 d'abril d'enguany donarà continuïtat a un esdeveniment que es va recuperar el 2015 després d'un parèntesi de deu anys. En aquest acte es presenta el cartell de la nova edició i els esportistes i escoles reconeguts amb els premis Targeta Verda de l'edició 2015.

L’Olimpíada Escolar 2016 desplegarà un total de tretze modalitats esportives que, a més de l’atletisme, natació, mini bàsquet, mini handbol, futbol sala, patinatge, gimnàstica rítmica, tennis taula i mini marató de l’ultima edició, s'amplia amb les modalitats d'escacs, bitlles catalanes, bàdminton i futbol 7. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

A més de l’ampliació de dates (l’Olimpíada tindrà una setmana més de durada) i d’esports, aquesta edició recupera l’elecció del cartell mitjançant un concurs del qual ha resultat guanyadora l’alumna Anna Pomés Mateo, de l’Escola Montsant de Reus. L'elecció ha estat fruit de la votació popular feta durant l'última edició del Parc de Nadal de Reus.

En el decurs de la presentació, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Cervera, ha anunciat que “gràcies a la col·laboració i patrocini privats, i a l’esforç de l’Ajuntament de Reus, aquesta edició de l’Olimpíada Escolar serà gratuïta per a tots els participants, amb la qual cosa es podria assolir un rècord de participació”.

L’Olimpíada Escolar, promoguda per l’Ajuntament de Reus i el Consell Esportiu del Baix Camp, amb el suport del Reus Deportiu i el CN Reus Ploms, també rebrà la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, amb la cessió del pavelló municipal d'aquesta vila, on es disputarà el mini handbol.

El president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep Llebaria, ha explicat que “l’Olimpíada Escolar té una clara vocació de créixer també en l’àmbit territorial, de manera que diferents poblacions de la comarca organitzin activitats i es pugui ampliar la implicació de les poblacions de l'entorn de Reus, més enllà del fet que molts infants de tota la comarca ja participen en aquest esdeveniment”.

Reconeixements Targeta Verda 2015
En el decurs de la presentació també s’han lliurat els reconeixements Targeta Verda al Bon Esport correspnents a l'edició 2015, que destaquen les accions positives viscudes en el marc de la competició de l’última Olimpíada. Els reconeixements han estat els següents:

Categoria Reconeixement Escola

Reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l'esport en els esports col·lectius

A l’afició de l'equip de futbol de sala aleví masculí

Escola Gil Cristià de la Selva del Camp

Reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l'esport en els esports individuals

Al centre educatiu Escola Montsant de Reus

Escola Montsant de Reus

Reconeixement a l'entrenador/a o delegat/da

Judit Cabacés

Escola Maria Cortina de Reus

Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus 2015

Jordi Vila Àlvarez, jugador de l'equip benjamí masculí de minibàsquet l'Escola Puigcerver

Escola Puigcerver de Reus

Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus 2015

Teresa Quirce Cerrato, esportista de tennis taula

Escola la Bòbila de Cambrils

Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus 2015

Guillem Rodrigo González, esportista de tennis taula

Col·legi Pare Manyanet de Reus

Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus 2015

Maria Rodrigo González, esportista de tennis taula

Col·legi Pare Manyanet de Reus

Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus 2015

Joan Musté Ramírez, esportista de la Minimarató

Col·legi la Presentació de Reus

 

L’Olimpíada Escolar 2016, que tancarà les inscripcions el 4 de març i enllestirà els calendaris de competició com a molt tard el 18 de març, té com a principal repte superar els 1.700 inscrits de l’ultima edició i ampliar el nombre d’escoles participants.

La flama olímpica tornarà a recórrer els carrers de la ciutat per encendre el peveter a la Plaça de la Llibertat el divendres dia 1 d’abril de 2016. L’acte de cloenda, amb la disputa de les diferents curses de la Mini Marató, serà el divendres 22 d’abril.