reus.cat
Logo Reus Esport i lleure

GTranslate

 Contacte  
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Presentació del projecte del pavelló de l'Institut Roseta Mauri a la comunitat del centre i als veïns del barri

18/06/2018

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat d'altres membres del govern municipal (com el regidor d'Esports, Jordi Cervera, i la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà) i del grup municipal del PSC han donat a conèixer el compromís de l'Ajuntament de Reus per finançar el projecte executiu del pavelló esportiu annex a l'Institut Roseta Mauri a la comunitat educativa d'aquest centre i a les associacions de veïns de la zona on s'ubicarà aquest equipament.

A la reunió hi han assistit representants de la direcció i de l'AMPA de l'escola, així com de les entitats veïnals de la zona on s'ha de construir el nou pavelló esportiu, que també es coneix amb el nom de pavelló del Molinet, per la zona on s'ubicarà.

El projecte d'aquest pavelló estava inclòs en el pla pilot de la Generalitat per construir pavellons poliesportius annexes a centres educatius, un pla que es va paralitzar a causa de la situació econòmica, tot i que el Govern català havia aprovat ja una subvenció inicial destinada a aquest projecte.

Compromís municipal
Ara, el Govern municipal ha assumit el compromís finançar la redacció del projecte executiu del Molinet amb una part del superàvit dels comptes municipals de 2017, amb un import de 70.000 euros. La redacció del projecte es farà enguany i la previsió d'execució de les obres és entre els anys 2019-2020.

Aquest pavelló és previst que tingui una superfície de 2.719 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 25 x 44 metres, amb possibilitat de tenir dues configuracions (una pista central de 22 x 44 metres i 2 pistes transversals de 25 x 22 metres), apta per a la pràctica de les modalitats esportives de sala. L'equipament tindrà accessos i connexió directa amb el centre educatiu.

Origen de l'acord
La construcció d'aquest pavelló és fruit de l'acord entre el govern municipal i el grup municipal del PSC per destinar el gruix del romanent de la liquidació dels comptes municipals de 2017 a la construcció de dos polilleugers (el de Joan Rebull i un altre a l'Escola Cèlia Artiga) amb una inversió aproximada d'1.215.000 euros per a cada un dels pavellons, així com a la redacció del projecte executiu del pavelló del Molinet.

Les instal·lacions esportives projectades són una aposta per cobrir la ciutat d'instal·lacions esportives de proximitat i facilitar la pràctica esportiva de tots els col·lectius. Aquests equipaments tenen com a objectiu respondre a les necessitats escolars, tant pel que fa a les activitats docents d'educació física com a les activitats extraescolars esportives.

L'ús social dels nous polilleugers i el pavelló doble poliesportiu del Molinet, seguirà la línia dels que ja existeixen a hores d'ara a la ciutat, és a dir, amb una distribució de tres franges horàries: horari escolar (per activitats docents pròpies del centre escolar o, puntualment, de centres escolars propers), horari extraescolar (de dilluns a divendres al migdia i en horari correlatiu a l'escolar a la tarda, també per a competicions escolars els dissabtes al matí) i un horari social d'ús esportiu per a projectes i programes municipals, esport universitari, entitats esportives, veïnals i activitats d'esport per a tothom (de dilluns a diumenge).