Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Presentació dels nous equips de futbol sala amb finalitats socials dels barris Sant Josep Obrer i Mas Pellicer

01/03/2016

Les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, i d'Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, i el regidor d'Esports, Jordi Cervera, assisteixen aquest dimarts 1 de març a les 17:00h a la presentació pública dels sis nous equips de futbol sala dels barris Sant Josep Obrer i Mas Pellicer que tenen com a objectiu promoure l'esport amb finalitats socials i educatives i que aplega uns setanta infants i joves entre sis i catorze anys.

L'acte tindrà lloc a l'Escola Rosa Sensat, on recentment s'han inaugurat els nous espais per a la pràctica esportiva dissenyats i escollits per l'alumnat del centre després del treball conjunt realitzat amb la Fundació Cruyff, en el marc del projecte Pati 14 que aquesta institució desenvolupa a una dotzena d'escoles de Catalunya. Una iniciativa que té a més el suport de la Fundació FC Barcelona i de l'Obra Social “la Caixa”.

Aquests equips esportius han estat creats per les entitats Rios de Vida: Tu Refugio, AV Primer de Maig i l'Associació Gitano Catalana St. Josep Obrer, i compten amb la col·laboració de l'equip de professionals de l'Ajuntament de Reus que treballen a la zona: Pla de Desenvolupament Comunitari, Pla Local d'Inclusió Social, Serveis Socials, Esports i Ensenyament, entre d'altres.

Aquesta iniciativa utilitza el futbol sala com a eina de treball socioeducativa i de cohesió social per part de monitors, educadors socials, tècnics esportius i altres agents socials de la zona.

Per al proper curs 2016-2017, està previst que els sis nous equips dels barris Sant Josep Obrer i Mas Pellicer passin a formar part de la Xarxa Esports als barris.

Xarxa Esports als barris
Uns 600 infants i joves, més les seves famílies, participen aquest curs 2015-2016 en el programa de desenvolupament personal, socialització i inclusió social que es realitza a través de la Xarxa Esports als barris, impulsat per les regidories de Benestar Social, d'Esports i d'Ensenyament i, més concretament, pels Serveis Socials, el Pla de Desenvolupament Comunitari, el Pla Local d'Inclusió Social i diverses entitats esportives i associatives de cadascun dels barris en què es desenvolupa.

L’Ajuntament de Reus va iniciar el projecte Xarxa Esports als barris l’any 2000 al barri de Sant Josep Obrer i s’ha anat ampliant a tota la ciutat. Aquest és un projecte de ciutat, comunitari i en xarxa, que utilitza l’esport per a impulsar el desenvolupament personal, la socialització i la inclusió social d’infants, adolescents i joves, i per a combatre la vulnerabilitat social i promoure la integració social.

Aquest projecte es porta a terme desenvolupant activitats esportives, tant com a eina de promoció de valors com de condició física, com el futbol, el futbol sala, el bàsquet, els balls i ritmes, el bàdminton, entre d’altres. Es realitza a tots els districtes de la ciutat, mitjançant els equipaments i entitats existents. En totes les activitats es desenvolupa un treball socioeducatiu i de cohesió social per part de monitors, educadors socials, tècnics esportius de zona i altres agents socials.

Entre altres temes d'interès, es realitzen accions formatives i de prevenció sobre sexualitat i drogues. També al mateix temps es treballen tres aspectes claus per a la inclusió social: un procés d’escolarització adient, formació per l’ocupació i la inserció socio-laboral.