reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Presentada la 40a edició de l’Olimpíada Escolar amb novetats i tornada a la presencialitat

03/03/2022

El Casal de les Dones ha estat l'escenari aquesta tarda de l'acte públic de presentació de la 40a Olimpíada Escolar de Reus. L'edició que es farà del 14 de març a l’1 d’abril torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia:  la del 2020, que es va viure des del confinament, i la de 2021, amb activitats i un format adaptat a la situació epidemiològica. En aquest acte s’ha presentat, a més de les novetats en la programació, el cartell guanyador de la nova edició.

L’Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula i les novetats d’enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l’acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví.

La principal novetat d’aquesta edició, a part dels nous esports que s’han incorporat, és consolidar l’Olimpíada Cultural, després de la bona acollida de l’any passat, i que enguany s’ha oferit a participar als alumnes de 5è. Aquesta part de l’Olimpíada es disputarà al llarg de nou matins al pavelló olímpic municipal del 16 al 31 de març, en la que els grups classe podran realitzar dues proves de forma col·lectiva i una prova de preguntes i respostes de caire esportiu, potenciant d’aquesta manera el treball en equip.

Dels 18 cartells que s’han presentat al concurs de cartells pels alumnes de sis escoles del Baix Camp, aquest any ha resultat guanyadora la Paula Pàmies Gómez, del col·legi Pare Manyanet de Reus.

En el decurs de la presentació, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Pep Cuerba ha destacat «la recuperació del format i de l’esperit amb el que sempre s’ha distingit aquest esdeveniment esportiu a nivell escolar. Un esperit que engloba un seguit de valors i actituds positives enfront la competició.»

L’Olimpíada Escolar 2022 té com a principal repte tornar a les xifres d’inscripció anteriors a la pandèmia i ampliar, any rere any, el nombre d’escoles participants.

La flama olímpica tornarà a recórrer els carrers de la ciutat per encendre el peveter a l’acte d’inauguració que se celebrarà al Pavelló Olímpic, el divendres dia 18 de març de 2022.