reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus acollirà l’Special Olympics Meeting Reus 2024

09/05/2023

Special Olympics tornarà per tercera vegada a la ciutat de Reus després de l’enorme èxit dels Jocs Nacionals Reus 2016 que va organitzar fa més de sis anys, i que van ser l’esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual més important dels últims anys en tot el territori espanyol, i dels Jocs Special Olympics de 1996. En aquesta ocasió, el moviment Special Olympics organitzarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus l’Special Olympics Meeting Reus 2024 a mitjans d’octubre de 2024. Aquest matí s'ha fet a l'Ajuntament de Reus la signatura de la carta d'intencions per a l'organització de l'esdeveniment. 

Durant els quatre dies que durarà el Meeting quasi 600 esportistes de 17 comunitats autònomes, dues ciutats autònomes i set països europeus competiran en tres esports,  futbol 7, bàsquet i natació, i participaran en una exhibició de floorball, mostrant la importància i els beneficis de l’esport per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Seran uns dies d’esforç, superació, companyonia i molta emoció.

Més enllà del programa esportiu, l’Special Olympics Meeting Reus 2024, comptarà amb un seguit de programes que conviden a la ciutadania a ser partícips d’aquest important esdeveniment. L’esdeveniment comptarà amb un extens programa d’oci i cultura, programa de famílies i programa d’Atletes Líders i la Torch Run, la torxa Special Olympics recorrerà els dies previs la ciutat. Així mateix, i com no podia ser d’una altra forma, el tret de sortida de la competició el marcarà la cerimònia d’inauguració que es durà a terme seguint el protocol Special Olympics: desfilada de les banderes oficials, jurament dels esportistes, entrada de la torxa i encesa del pebeter. Clourà l’esdeveniment esportiu l’entrega de medalles i la cloenda on es veurà reconegut tot l’esforç dels esportistes.

Sense cap mena de dubte, l’Special Olympics Meeting Reus 2024, serà l’esdeveniment per a persones amb discapacitat intel·lectual més important de l’any i amb més participació d’esportistes. Una fita que ningú es voldrà perdre.