Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus assumeix aquest diumenge el títol de Ciutat del Bàsquet Català en un acte de traspàs a Calella de Mar

08/02/2019

L’alcalde, Carles Pellicer, i el regidor d’Esports, Jordi Cervera, assisteixen aquest diumenge a Calella de Mar a l’acte de traspàs de la Ciutat del Bàsquet Català a Reus, previst a les 13:30 h al pavelló municipal del Parc Dalmau. La ciutat del Maresme ha estat la capital del bàsquet català durant el darrer any i amb aquest acte passarà el testimoni a la capital del Baix Camp.

El passat desembre es va anunciar que la ciutat de Reus havia estat designada Ciutat del Bàsquet Català 2019, segons van confirmar la Fundació del Bàsquet Català i la Federació Catalana de Bàsquet. El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina.

Durant la presentació de la designació de Reus que es va fer el passat 19 de desembre el vicepresident primer de la Fundació del Bàsquet Català i de la Federació Catalana de Basquetbol, Enric Sans, va destacar la bona proposta realitzada per Reus tant pel que fa a activitats programades com quant a instal·lacions i escenaris en què es desenvoluparan.

L'alcalde i el regidor d’Esports recorden la llarga tradició de la pràctica del bàsquet a Reus i han destacat que la Ciutat del Bàsquet Català 2019 serà en gran part possible per la implicació dels clubs i entitats, com ara el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp, a tots els quals han agraït la seva participació i compromís amb aquesta iniciativa.

A la ciutat de Reus hi ha a hores d'ara 502 dones federades i 477 homes federats. La resta de llicències són escolars o de competició de lleure, fins a un total de 1.717 persones (1.016 homes i 701 dones).

Activitats
La Ciutat del Bàsquet Català 2019 suposa per a Reus una nova oportunitat per treballar l'esport des dels valors i des de les accions que fomenten la cohesió social i la promoció de la salut. En aquest sentit, en la programació destaquen tres eixos de treball a l'entorn de la formació, el bàsquet femení i les activitats populars al voltant d'aquest esport.

Entre les propostes que es portaran a terme hi ha competicions de bàsquet al carrer, competició de bàsquet 3x3 de comunitats educatives (dins la 37ª edició de l'Olimpíada Escolar), la jornada "Bàsquet femení català: present i futur", l'exposició "100 anys del bàsquet català: del pati al parquet", una recreació de bàsquet a l'antiga, les finals nacionals de bàsquet dels jocs esportius escolars de Catalunya, una festa del bàsquet al carrer (amb activitats de promoció del bàsquet per a totes les edats), bàsquet a la fresca (juliol), una competició amistosa entre les seleccions femenines de Reus i equips convidats de tot Catalunya (en categories aleví, infantil, cadet, juvenil i sènior), un curs d'iniciació a tècnic d'Esport centrat en l'arbitratge en edat escolar, la vinculació amb les Jornades Nacionals de la Federació de Medicina de l'Esport i una jornada de bàsquet inclusiu. 

La programació ha inclòs també tots aquells trofeus i tornejos que s'organitzen a Reus de manera ordinària i que tenen molta tradició i rellevància en l'àmbit del bàsquet, com poden ser les XII Hores de Mini Bàsquet Germà Ramon, el Mare Nostrum Cup Ciutat de Reus, el Torneig Diego Rubio de Bàsquet, el Torneig de seleccions territorials infantils, la diada del bàsquet de l'Escola Puigcerver o el trofeu de bàsquet en cadira de Rodes del CB Costa Daurada.