reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus Ciutat del Bàsquet Català viurà un torneig Mare Nostrum Cup amb rècord de participació del 15 al 18 d’abril

11/04/2019

El torneig de bàsquet de base Mare Nostrum Cup tornarà a la Costa Daurada entre el 15 i el 18 de abril, en plena Setmana Santa, i té en la ciutat de Reus l'escenari principal. La 9a edició ha batut tots els rècords de participants, amb 214 equips provinents d'Itàlia, Irlanda, Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol i més de 2.500 esportistes en categories masculina i femenina. Les edats dels jugadors van des dels 8 als 18 anys (des de la categoria pre-mini a la junior). En total s’hi disputaran 462 partits. Aquest esdeveniment esportiu s'inclou a la programació de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019.

En l’edició de 2019, el torneig tornarà anomenar-se ‘Ciutat de Reus’ per segon any consecutiu, gràcies a la implicació i suport per part l’Ajuntament de la capital del Baix Camp. Els partits de la MNC Basket es disputaran a les instal·lacions esportives municipals de Reus i també a Salou, Vinyols, Pineda, Morell Constantí, Morell i Tarragona. Des de l'organització de MNC Basket, el seu director esportiu, Marc Guasch, ha explicat que s'ha creat una App des de la qual es podran seguir tots els resultats i detalls relacionats amb el torneig i el territori on es desenvolupa. L'App MarenostrumCup es pot trobar a Google Play Store.

El director de Mare Nostrum Cup, Albert Viñas, afirma que “és un orgull comptar amb el recolzament de Reus i encara més aquest any, en què el municipi serà Ciutat del Bàsquet Català 2019”. Reus és la seu més important del Torneig, tant pel que fa a instal·lacions de joc, que seran sis (Pavelló Olímpic, Alberich i Casas, Ciutat de Reus, Salle Reus, Reus Ploms, Pare Manyanet) com pel número de partits que es disputaran, un total de 170. A més, l’acte de cloenda del Torneig es farà al Pavelló Olímpic Municipal de Reus durant la tarda del dia 17 d’abril. L’organització ja ha confirmat la presència de l’ex jugador NBA i del FC Barcelona Audie Norris, actual Director de Relacions Internacionals de Mare Nostrum Cup, que tornarà a col·laborar amb el 9è Torneig MNCB Ciutat de Reus. 

Aquest dijous al matí Audie Norris ha fet una trobada amb alumnat de l'Escola Puigcerver i ha intercanviat impressions amb els joves practicants de bàsquet a l'entorn d'aquest esport i la necessitat de treballar intensament i amb rigor per assolir els objectius desitjats, tant en l'àmbit esportiu com en el dels estudis i en qualsevol faceta vital. En aquest sentit, Norris ha subratllat la importància de seguir els consells i indicacions d'entrenadors i mestres.

El regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha participat a la presentació del campionat i ha destacat la importància d'aquest esdeveniment en el calendari esportiu local. A més, ha subratllat que aquesta edició té una connotació especial coincidint amb la Ciutat del Bàsquet Català Reus 2019.

Turimse esportiu
El volum de jugadors i familiars que aquest torneig aporta a la Costa Daurada en plena Setmana Santa constitueix un important impacte econòmic i contribueix a la desestacionalització de l’activitat turística a la destinació. El sector turístic de la Costa Daurada, que té en el turisme esportiu un dels seus principals sectors de creixement, valora molt especialment que aquestes estades suposen una gran oportunitat de captar nous públics; gràcies als dies que passen a les nostres comarques amb motiu dels tornejos Mare Nostrum Cup poden convertir-les en destinació de vacances més endavant. 

Com en les darreres edicions, el MNCB compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Reus i Salou, Cambrils Park Resort, Ohtels, Hotels 4R i la companyia Daurada Bus.