reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus, escenari de la gimnàstica rítmica, artística, el futbol i la contrarellotge de ciclisme dels Jocs Mediterranis 2018

22/06/2018

Aquest divendres, 22 de juny, s'inauguren els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, en els quals la ciutat de Reus té un especial protagonisme com a subseu de les proves de gimnàstica rítmica i artística al Pavelló Olímpic Municipal, el futbol a l'Estadi Municipal i també el pas de la contrarellotge individual de ciclisme pel terme de la ciutat. Reus s'ha preparat en els darrers mesos condicionant els seus equipaments esportius i posant-los a disposició d'aquest important esdeveniment.

L'Estadi Municipal i el Pavelló Olímpic Municipal de Reus ja estan a punt per acollir la final de futbol i les competicions de gimnàstica artística i gimnàstica rítmica dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, després de les obres de millora impulsades i finançades per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus.

El regidor d'Esports, Jordi Cervera, recorda que Reus està preparada i il·lusionada per donar cabuda a aquestes proves de primer nivell esportiu gràcies a les millores realitzades i també a l'experiència de la ciutat en l'organització d'esdeveniments com els Jocs Olímpics del 1992, els Jocs Special, campionats internacionals i altres competicions de gran relleu que s'han realitzat en els darrers anys a la capital del Baix Camp. En aquest sentit, Cervera afegeix que per a Reus “és un orgull participar com a subseu en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i aportar el millor de la nostra capacitat organitzativa a aquest esdeveniment”.

La ciutat de Reus acollirà més d'una nodrida representació d'esportistes i aportarà més de 200 voluntaris i personal d'organització a les proves que es faran a Reus.

Estadi Municipal
L'Estadi Municipal de Reus serà l'escenari de la final de futbol masculí dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 el pròxim 30 de juny. Les competicions prèvies es disputaran a les instal·lacions de Calafell i la Pobla de Mafumet.

A l'Estadi Municipal de Reus, s'han realitzat millores com la substitució integral del terreny de joc; la implementació d'un nou sistema de drenatge i reg; la instal·lació de gespa artificial i banquetes i la definició del perímetre de seguretat del camp. També s'hi han realitzat tasques de sanejament i d'impermeabilització; s'han substituït els elements metàl·lics de seguretat i protecció per una nova estructura d’acer inoxidable i vidres; s’han reformat els accessos i s'hi han construït nous espais per al futbol base, un aparcament interior i noves cabines i punts de comentaristes. Aquestes reformes s'han realitzat amb el suport i el finançament de la Diputació de Tarragona.

Pavelló Olímpic Municipal
El Pavelló Olímpic Municipal serà la seu de les proves de gimnàstica artística i de gimnàstica rítmica dels Jocs del 23 al 30 de juny. Les obres que s'hi han realitzat han suposat la remodelació íntegra de l'equipament adaptant-lo a la normativa actual i millorant-ne la seguretat i la il·luminació, la funcionalitat, el confort i les prestacions. Entre les intervencions concretes que s'hi han dut a terme destaquen la incorporació de pantalles led de gran format i la impermeabilització de les cobertes laterals.

Les reformes realitzades a l'Estadi Municipal i al Pavelló Olímpic de Reus han rebut una subvenció de la Diputació de Tarragona de 1.805.320 euros.

Contrarellotge individual de ciclisme
La contrarellotge individual de ciclisme, que es disputa el dia 30 de juny amb sortida i arribada a Vila-seca, tindrà també un tram urbà al terme de Reus dins el polígon Alba.

En el dispositiu local de l'organització d'aquestes proves hi participen Reus Esport i Lleure, la Guàrdia Urbana, voluntaris de Protecció Civil a més de la col·laboració de diferentes escoles de futbol de la ciutat que participaran en el protocol de “fair play” a l'inici de cada partit de futbol.