Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus rep la cullera de fusta del 19è Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, que es farà l'1 de juny

04/04/2019

El Saló de Plens de l'Ajuntament ha estat escenari aquest dijous al migdia de l'acte protocol·lari de traspàs de la cullera de fusta del 19è Torneig Joan Petit Nens amb Càncer, que s'organitzarà a Reus el pròxim 1 de juny, en concret a les instal·lacions del Reus Deportiu. L'alcalde, Carles Pellicer, ha rebut de mans del secretari d'Estat d'Esports del Govern d'Andorra, Jordi Beal, la cullera de fusta que simbolitza el fet d'organitzar aquest esdeveniment.

El traspàs de la cullera de fusta simbolitza també l'acte de relleu entre la darrera seu del torneig (en aquest cas Andorra) i la seu de la pròxima edició, que serà la capital del Baix Camp. Tal i com ha recordat el president de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, Joan Torner, per primera vegada en les 19 edicions del Joan Petit Nens amb Càncer el torneig d'hoquei patins repetirà seu. Serà la ciutat de Reus, que ja en va acollir la 3a edició l'any 2003. 

Des de l'any 2001 aquest torneig per la Fundació Joan Petit ha viatjat per Catalunya i Andorra (la seu anterior) amb un gran nivell de participació i amb l'objectiu principal de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil. El pròxim 1 de juny s'espera una assistència a Reus d'uns 400 infants i les seves  famílies.

Torneig solidari de referència dins el món de l'hoquei
Una de les raons pel qual el Joan Petit és tan important dins el món de l'hoquei és que cada any és capaç d'involucrar la ciutat on es fa el torneig i les seves entitats, empreses i ciutadans per tal que es realitzin actes previs tant de recaptació de fons com de conscienciació, tallers de salut, nutrició o vida sana, entre moltes altres activitats.

Cada any el Joan Petit Nens amb Càncer és apadrinat per una figura pública de la ciutat. En aquest cas la padrina serà Ariana Sánchez, jugadora de pàdel número 7 del món i campiona del món de pàdel en les categories sub14, sub16 i sub18. Des de l’organització s’ha volgut buscar una esportista pels valors intrínsecs que aquests aporten, en especial als més joves.

El Reus Deportiu juntament amb les regidories d'Esport, Benestar, Ensenyament, Salut i Cultura de l'Ajuntament de Reus ja treballa en accions i esdeveniments previs a la festa de l'1 de juny.

El vicepresident del Reus Deportiu i coordinador del Torneig Joan Petit 2019, Jordi Salvadó, ha explicat durant l'acte que fins al moment s'ha compromès la participació de més de 300 persones voluntàries de diferents entitats i col·lectius de la ciutat que han mostrat interès per col·laborar en l'organització d'aquesta jornada. El club roig-i-negre és l'entitat esportiva amfitriona de l'esdeveniment, tot i que altres clubs i entitats participaran activament en aquest projecte. Salvadó també ha esmentat els diferents patrocinadors i empreses que donaran suport de manera desinteressada al torneig als quals ha agraït la seva implicació.