reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Reus torna a encendre la flama de l'Olimpíada Escolar

02/03/2023

El Teatre Bartrina de Reus ha acollit aquesta tarda, a partir de les 19 hores, la cerimònia inaugural de l’Olimpíada Escolar 2023. L’encesa del peveter i la hissada de la bandera olímpica han estat els actes destacats de l’acte d’inauguració, que ha comptat amb els parlaments institucionals de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el regidor d’Esports, Pep Cuerba i el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí. 

Enguany el recorregut de la torxa s’ha fet a la inversa. La flama olímpica ha sortit poc després de les 19 hores del Pavelló Olímpic per recórrer la ciutat fins al Teatre Bartrina on s’ha pogut gaudir del pregó de l’Olimpíada, a càrrec del jugador del primer equip d’hoquei patins del Reus Deportiu Joan Salvat, actuacions de teatre i el lliurament de diplomes a les escoles.

L’edició d’enguany, la 41a, comptarà amb 46 escoles i 2090 participants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les proves esportives i culturals es van iniciar el 27 de febrer i es portaran a terme fins el 24 de març, dia de la cerimònia de cloenda, l’apagada del foc olímpic i la retirada de la bandera. La cloenda coincidirà amb les finals d’atletisme al Club Natació Reus Ploms.

L’àmbit de competició esportiva desplegarà un total de 13 modalitats: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula, pàdel i ritmes i balls. En l’Olimpíada Cultural participaran 15 grups classe de 5é curs de primària de vuit centres educatius del Baix Camp i també es consolida la competició de ritmes i balls, que tindrà lloc el divendres 17 de març de 2023 al pavelló olímpic municipal.