Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Tot a punt per la 34ena Olimpíada Escolar de Reus

31/03/2016

Aquest divendres dia 1 d’abril arrenca la 34ena edició de l’Olimpíada Escolar de Reus, amb diverses activitats lúdiques i participatives que es realitzaran des de les 17:30 h a la plaça de la Llibertat, on a les 20:30 h es portarà a terme l’acte inaugural.

En aquesta edició de l’Olimpíada Escolar es disputaran 13 modalitats esportives i hi prendran part un total de 46 centres escolars de cinc comarques (Baix i Alt Camp, Tarragonès, Priorat i Conca de Barbera) amb un total de 2.544 participants. Aquest esdeveniment és possible gràcies a l’organització tècnica de Reus Esport i Lleure i del Consell Esportiu del Baix Camp i la col·laboració especial del Club Reus Deportiu i el CN Reus Ploms, que complementen l’organització i que també acolliran a les seves instal·lacions un gruix important de les competicions.

A les 20:30 h s’iniciarà l’acte inaugural a l'escenari ubicat a la coca central de la plaça de la Llibertat i també la torxa Olímpica iniciarà el seu recorregut al carrer Gaudí per creuar la Plaça de l’Univers i enfilar l’avinguda Sant Jordi, la torxa seguirà per la Plaça de la Llibertat, carrer Prat de la Riba, Sant Joan i tomb de ravals per entrar a la plaça de la Llibertat on hi ha l’escenari que aplegarà tota la cerimònia, que inclourà els actes d’enlairament de la bandera olímpica, el pregó i els juraments dels esportistes.

Els rellevistes, els portadors de la bandera i altres participants a la cerimònia son els capitans dels diferents centres escolars que configuren l’observatori de l’esport que, com en l’edició anterior, faran un detallat seguiment de l’Olimpíada Escolar per fer-ne l’avaluació final i les propostes de millora per properes edicions.

Aquesta edició de l’Olimpíada Escolar el pregoner i encarregat de fer la crida a la participació amb joc net i recordant els ideals olímpics serà el coordinador general de la Fundació Tarragona 2017, Javier Villamayor.

Col·laboració de la Fundació “la Caixa”
La Fundació La Caixa i l’Ajuntament de Reus han signat un conveni de col·laboració per recolzar aquest projecte, tot fent especial incidència en els valors educatius i socials de l’Olimpíada Escolar i la seva àmplia implantació en el territori. En l'acord també es té en compte l’especial rellevància que aquesta l'esdeveniment vol donar als valors positius de l’esport i el joc net a través del projecte Targeta Verda, destinat a destacar i premiar les accions positives a l’Esport.

El desenvolupament integral del projecte suposa una mirada molt àmplia que a més de la pràctica esportiva i els valors, també mitjançant l’observatori de l’Olimpíada vol estimular l’esperit crític, constructiu i participatiu dels infants.

Esports individuals
Les competicions de l’Olimpíada escolar s’encetaran dilluns dia 4 d’abril i entre les modalitats n'hi ha 7 d’esports individuals; en concret el de màxima participació l’Atletisme, que pràcticament amb 532 inscrits és la modalitat amb més participants. La competició es desenvoluparà a la pista d’atletisme de material sintètic del CN Reus Ploms en quatre jornades els dies 5, 7, 12 i 14 d’abril.

La Natació, es disputarà en jornada de matí i tarda a la piscina coberta del Reus Deportiu el diumenge 17 d’abril i aplegarà 264 nedadors i nedadores.

El Tennis Taula també es desenvoluparà íntegrament al Reus Deportiu. Els 170 participants ho faran en rondes eliminatòries i les corresponents finals el 4, 6, 11, 13 i 20 d’abril.

La Biblioteca Pere Anguera serà l’escenari de la competició d’Escacs. Aquest equipament municipal disposarà de 51 taulells de joc per acollir als 101 participants en categoria mixta i que competiran amb el sistema suís a 6 rondes que es jugaran els dies 14 i 15 d'abril, i del 18 al 21 d’abril.

La modalitat de raqueta d’aquesta Olimpíada Escolar és el Bàdminton, que es disputarà els dies 6, 11 i 13 d’abril al Polilleuger Ciutat de Reus, on 41 participants raqueta en mà cercaran les medalles en aquesta modalitat.

El Patinatge Artístic ocuparà el palau d’esports del Reus Deportiu dimarts 18 i dimecres 19 d’abril amb 59 participants en pista mentre que la Gimnàstica Rítmica ocuparà el Pavelló Joan Sirolla del CN Reus Ploms el dimarts 12 i el dijous 14 d’abril. En aquesta modalitat la inscripció és de 56 participants.

Finalment, el mateix dia de la cloenda de l’Olimpíada Escolar, el divendres 22 d’abril, serà el torn de les bitlles i de la Mini Marató. L’esport debutant de les Bitlles Catalanes acollirà 22 participants mentre que la Mini Marató amb les categories de benjamí i aleví masculí i femení disputaran les respectives amb una inscripció total de 136 participants

Esports d’Equip aplegarà 104 equips
Les competicions d’equips apleguen un total de 104 inscripcions dels quals 26 són femenins. El total de participants en la modalitat d’equips és de 1.163 inscrits.

La nòmina d’especialitats en la modalitat d’equips s’ha ampliat aquesta edició amb el Futbol 7, que debuta amb la participació de 21equips. Els partits es desenvoluparan a l’Estadi Municipal del 4 al 8 d’abril. La fase prèvia, l'11 i 13 d’abril quarts de final i semifinals per jugar les finals el dia 20 d’abril.

El Mini Handbol tindrà la seu a la pista sintètica del Polilleuger Ciutat de Reus i els 6 equips participants desenvoluparan la seva competició els dies 5, 7 i 8 d’abril. El nombre major d’equips el trobem a la modalitat de Futbol Sala, que amb un total de 43 equips disputaran tota la competició al Pavelló Olímpic Municipal combinant les dues pistes interiors i exteriors. L’activitat s'iniciarà el dia 7 i es desenvoluparà de manera consecutiva en jornades de dilluns a divendres de l'11 al 21 d’abril.

Per últim el Mini Bàsquet es jugarà en multi seu a les instal·lacions del Reus Deportiu i al Club Natació Reus Ploms les categories masculines i femenines, i la final masculina es farà al Reus Deportiu i la femenina al Club Natació Reus Ploms entre els dies 4 i 14 d’abril.

Targeta Verda al Bon Esport
L’Olimpíada Escolar també presentarà en aquesta edició el projecte “Targeta Verda al Bon Esport”, implementat pel Consell Esportiu del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus que té la col·laboració i impuls de la Diputació de Tarragona. Aquest projecte vol incorporar els valors positius de l’esport i el joc net tot destacant les bones pràctiques i conductes de participants, tècnics i públic en les activitats esportives d’edat escolar. L’Olimpíada incorpora el lema “Nosaltres, joc net” i fa un reconeixement final a les millors accions que així ho mereixin. Les diferents categories que es reconeixen són les següents:

  • Reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l'esport en els esports col·lectius
  • Reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l'esport en els esports individuals
  • Reconeixement a l'entrenador/a o delegat/da
  • Reconeixement a les accions més destacades de l'Olimpíada Escolar Reus