reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888
  977 010 872

Tres escoles de la ciutat inauguren circuits orientació per tal de promoure l’activitat física i la implicació de les famílies en l’educació dels infants

18/11/2021

Les escoles Alberich i Casas, Misericòrdia i General Prim estrenen avui els quatre primer circuits d'orientació de la ciutat de Reus per tal de promoure l’activitat física i la implicació de les famílies en l’educació dels infants. En la iniciativa hi ha participat la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus i la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure S.A amb el finançament del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través dels Plans de Millora d’Oportunitats Educatives, i en col·laboració amb les escoles Doctor Alberich i Casas, Misericòrdia i General Prim.

Els circuits permanents d’orientació són una senyalització permanent d’una part del territori, representat en un mapa i amb un seguit de fites o controls que segueixen la distribució d'un traçat prefixat. L’activitat consisteix en recórrer aquests circuits passant per cadascun dels punts de control establerts en el mapa marcats amb unes estaques, cadascuna d’elles amb un número i un codi QR.  Els usuaris i usuàries mitjançant un smartphone o tauleta es poden llegir els codis QR que es troben a cadascuna de les fites del circuit, marcades amb unes estaques en punts característics i de fàcil accés.

En total s’han dissenyat quatre circuits d’entre 2 i 8 km, amb diversos nivells d’exigència, com és el circuit d’iniciació per als petits o adults que comencen, fins als circuits més complicats. Aquests circuïts es podran realitzar en ordre lliure i quan més vingui de gust, ja sigui en família, amb amics o individualment.

Els punts de partida dels diferents recorreguts estan situats dos a l’escola Alberich i Casas i els altres dos a les escoles General Prim i l’Escola Misericòrdia, respectivament.

En la definició de les rutes van participar de forma activa les comunitats educatives de escoles implicades, obrint un procés de recollida de propostes sobre quins creien que eren els punts d’interès de la zona on es podien posar els controls.  A partir d’aquestes propostes l’empresa SportsMaps ha desenvolupat els circuits i els ha dissenyat damunt dels mapes corresponents, a més d’adaptar l’aplicatiu per posar-lo a l’abast de tothom.  

Aquest circuits tenen l’objectiu de formar part de les activitats educatives de lleure actiu i de coneixement del patrimoni natural i arquitectònic per a tota la ciutadania

Des del punt de vista esportiu, l’orientació és un esport integral i complet en cos i ment, per això els circuïts d’orientació es consideren una activitat molt completa, que poden practicar tots els membres de la família. A més a més, són un recurs que estimula el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar.