reus.cat
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

El primer Canicròs de Reus - Memorial Alba Chacón tindrà lloc el 24 de novembre

30/07/2019

L'Ajuntament de Reus i l'empresa municipal Reus Esport i Lleure col·laboren en l'organització del I Canicròs de Reus-Memorial Alba Chacón, la primera edició d'una prova esportiva nova a Reus, amb la qual es vol promoure la sensibilització social cap a l’esport i el respecte als animals. L'esdeveniment és també, alhora, una iniciativa solidària i un homenatge a una treballadora de l'Ajuntament, apassionada per l'esport i pels gossos, que va morir en accident de trànsit el passat mes de gener.

La prova, que tindrà lloc el 24 de novembre, sorgeix de la iniciativa dels companys de l’Alba Chacón a l’Ajuntament, dels seus amics i familiars. Serà una jornada amb diferents activitats, per compartir temps de diversió i esbarjo practicant esport amb les pròpies mascotes. Hi haurà una cursa d’adults, una cursa infantil i una cursa d’iniciació, amb un recorregut d’entre 5 i 7 km sobre terra, per camins del terme municipal. Els detalls del programa —com el lloc del recorregut o el procediment d’inscripció— es donaran a conèixer pròximament, quan estigui tancada la programació.

Es preveuen, també activitat complementàries, com un taller de canicròs, xerrades de civisme i educatives sobre el benestar dels animals i el seu comportament al carrer, una exposició de dibuixos de mascotes, entre altes.

I Canicròs de Reus Memorial Alba Chacón serà una gran festa per donar a conèixer aquesta disciplina esportiva, que consisteix en una cursa sobre terra i amb el gos lligat a la cintura del corredor. Durant la cursa, el gos sempre ha d’anar per davant del corredor amb qui forma equip.

Es tracta d’una iniciativa solidària, i els beneficis d’aquesta primera edició es destinaran íntegrament al Refugi Baix Camp.