Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

La jornada popular “Salva’m” difon aquest dilluns tècniques i recursos de reanimació cardiopulmonar

14/03/2019

Diferents entitats participen aquest dilluns en una jornada de conscienciació i difusió sobre tècniques i recursos relacionats amb la reanimació cardiopulmonar. L’activitat es realitzarà de 17:30 a 20:00 h a la plaça del Mercadal i és coordinada per la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus. Una de les accions més rellevants serà la interpretació d’una flashmob dirigida per alumnes de diferents escoles de dansa que recrearan les tècniques de reanimació al ritme de la música i a la que es convida  a tothom a participar (la coreografia es troba disponible a Youtube).

A les activitats hi seran com a instructors diferents membres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), que ensenyaran a la ciutadania la manera d’atendre les persones que puguin patir una aturada cardíaca. Des de la Regidoria de Salut s’informarà sobre la xarxa de DEA’s (desfibril·ladors) que existeix distribuïda arreu de la ciutat i es donaran detalls de com utilitzar-los correctament.

Una de les tècniques que es donaran a conèixer és la del massatge cardiopulmonar, que s’explicarà d’una manera amena i fàcil de practicar a través de l’acompanyament musical d’una melodia del grup Bee Gees, en concret la cançó “Stayin’ alive”.