Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

Protagonisme del bàsquet a les Jornades de Medicina de l’Esport el 22 i 23 de novembre a Reus

18/03/2019

Les vuitenes Jornades Nacionals de Medicina de l’Esport (d’àmbit estatal), que es faran a Reus el 22 i 23 de novembre a l’Hospital de Sant Joan, inclouran un bloc específic amb ponències sobre la medicina del bàsquet. La primera jornada abordarà les ponències sobre aquest esport “La Medicina de l’Esport en el bàsquet” i “Lesions i bàsquet”, mentre que la resta de ponències del congrés tindran també alguna aplicació a aquesta activitat esportiva.

El regidor d’Esports, Jordi Cervera; el president de la Sociedad Española de Medicina del Deporte, Pedro Manonelles i el responsable del comitè organitzador i director del Servei de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Sant Joan, Luis Franco, han presentat aquest dilluns el programa i objectius de la vuitena edició d’aquestes jornades, que es portaran a terme a Reus i que enguany han donat un protagonisme especial al món del bàsquet amb motiu de la Ciutat del Bàsquet Català Reus 2019.

Programa
El programa científic de les jornades s’iniciarà divendres 22 de novembre a les 9:00 h amb una ponència sobre “La Medicina de l’Esport en el Bàsquet”, a la qual seguirà una sessió sobre “Lesions i Bàsquet”. La conferència inaugural de les jornades és prevista a les 12:30 h i anirà a càrrec d’Eduardo Henrique De Rose, qui parlarà de “La història del dopatge en l’esport olímpic”.

A partir de les 15:30 h es reprendran les sessions amb la ponència “Mort súbita i esport”, després de la qual es realitzarà un taller per aprofundir en l’ús i aplicacions de l’electrocardiograma en esportistes, a càrrec d’Emilio Luengo Fernández.

La jornada de dissabte 23 de novembre començarà a les 10:00 h amb la ponència “Controvèrsia: Nutrició / Ajudes ergogèniques. Els mites de l’alimentació a l’esport”. Tot seguit, a les 12:00 h, s’ha programat la ponència “Gestió del dolor en Medicina de l’Esport”. La conferència de cloenda de les jornades la impartirà José Luis Terreros Blanco, qui parlarà de “Actualització en dopatge”.

Comunicacions científiques
El comitè científic de les jornades convida les persones que ho desitgin a presentar comunicacions científiques, a partir dels àmbits següents: medicina de l’esport, entrenament i millora del rendiment, biomecànica, cardiologia de l’esport, fisiologia de l’esport, nutrició i ajudes ergogèniques, cineantropometria, lesions esportives: diagnòstic, prevenció i tractament i, finalment, activitat física i salut.

La secretaria científica de les jornades posa a disposició de les persones interessades un correu electrònic perquè s’hi puguin inscriure o demanar informació ([email protected]).