Ajuntament de Reus
Cercador
Logo Reus Esport i lleure
Pavelló Olímpic Municipal
Carrer de Mallorca, 1
43205 Reus
  977 010 888

CIRCUITS PERMANENTS D’ORIENTACIÓ - Descobreix Reus

Els circuits permanents d’orientació “DESCOBREIX REUS” és una iniciativa de la regidoria d’Educació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus i Reus Esport i Lleure S.A., amb el finançament del Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus a través del Pla de millora d’Oportunitats Educatives (PMOE PROA+) i finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Mecanisme de Recuperació i Transformació i Resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU (Component 21 MRR), en col·laboració amb les diferents escoles participants, amb les quals volem convidar-vos a gaudir dels racons més característics de la ciutat i descobrir-ne espais emblemàtics.

Des del punt de vista esportiu, l’orientació és un esport integral i complet en cos i ment, per això els circuïts d’orientació es consideren una activitat molt completa, que poden practicar tots els membres de la família. A més a més, són un recurs que estimula el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar.

Els circuits permanents d’orientació?

Són una senyalització permanent d’una part del territori, representat en un mapa i amb un seguit de controls que segueixen la distribució d’un traçat prefixat. L’activitat consisteix en recórrer aquests circuits passant per cadascun dels punts de control establerts en el mapa marcats amb unes estaques i/o mini plaques amb un número i un codi QR. Els usuaris i usuàries mitjançant un telèfon intel·ligent o tauleta podran llegir els codis QR que es troben a cadascuna de les fites del circuit, marcades en punts característics i de fàcil accés.

Aquest circuits tenen l’objectiu de formar part de les activitats educatives de lleure actiu i de coneixement del patrimoni natural i arquitectònic per a tota la ciutadania.

En total podem trobar vuit circuits d’entre 2 i 10 km, amb diversos nivells d’exigència, com és el circuit d’iniciació per als petits o adults que comencen, fins als circuits més complicats. Aquests circuïts es podran realitzar en ordre lliure i quan més vingui de gust, ja sigui en família, amb amics o individualment.

 

Circuit

Sortida/Arribada

Controls

Distància

Desnivells

Mapa

Llima

Escola Cèlia Artiga

6

2 – 3 Km

0 – 5 m

 Descarrega't el mapa

Taronja

Jardí Agrari Barri Gaudí

11

3 – 4 Km

0 – 5 m

 Descarrega't el mapa

Groc

Escola La Vitxeta

8

3 – 4 Km

0 – 5 m

  Descarrega't el mapa

Llarg Nord

Escola La Vitxeta

19

7 – 8 Km

0 – 10 m

  Descarrega't el mapa

Vermell

Escola Dr. Alberich i Casas

8

2 – 3 Km

0 – 5 m

  Descarrega't el mapa

Blau

Escola General Prim

8

2 – 3 Km

0 – 5 m

  Descarrega't el mapa

Verd

Escola Misericòrdia

8

2 – 3 Km

0 – 5 m

  Descarrega't el mapa

Llarg Oest

Escola Dr. Alberich i Casas

24

6 – 7 Km

0 – 10 m

 Descarrega't el mapa

Escala 1:4.000/5.000

 

Descarrega't els mapes dels diferents circuits